Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Οι «ανθισμένες κερασιές» στην Ιαπωνία, μία μαγική εικόνα

Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, οι ανθισμένες κερασιές, κατά τη διάρκεια του «Sakura Season» αποτελούν μία από τις πιο μαγευτικές εικόνες του κόσμου.


Οι κερασιές ανθίζουν ανάλογα με τη γεωγραφική θέση κάθε περιοχής ανάλογα με το πόσο ήπιο είναι το κλίμα των περιοχών της Ιαπωνίας. Στο Νότο οι κερασιές αρχίζουν να ανθίζουν από τον Ιανουάριο, ενώ στον Βορρά δεν ξεκινά η ανθοφορία πριν από τον Μάιο. Στις πιο κεντρικές πόλεις όμως, όπως το Τόκιο, το Κιότο και η Οσάκα, οι κερασιές ανθίζουν στις αρχές Απριλίου.




Οι περίοδοι ανθοφορίας των όμορφων αυτών δέντρων είναι διαφορετικές κάθε χρόνο και οι Ιάπωνες φροντίζουν να περιλαμβάνουν στους τουριστικούς οδηγούς τους τα «δελτία ανθοφορίας της κερασιάς». Σε κάθε πόλη η ολική ανθορφορία διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, μετά από την πρώτη ανθοφορία.


Το Google Street View, σε συνεργασία με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Τουρισμού, δίνει στη δημοσιότητα ένα νέο τουριστικό οδηγό αφιερωμένο στην Ιαπωνία που μας επιτρέπει να «περπατήσουμε» και να «μυρίσουμε» το άρωμα της άνοιξης στη χώρα της Άπω Ανατολής.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: