Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αρχισε το Ολοκαύτωμα, λέει το Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί χτυπούν νοσοκομεία, σχολεία, παιδικές χαρές, η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες – Και το Ιράν στο «παιχνίδι», καλεί στα όπλα τους Παλαιστινίους – Περίπου 150.000 παιδιά ζουν σε καθεστώς απόλυτης φρίκης
Άρχισε το… Ολοκαύτωμα, προειδοποιεί η «Jerusalem Post» με τους Ισραηλινούς να σφυροκοπούν ανελέητα θέσεις της Χαμάς αλλά και νοσοκομεία, σχολεία και παιδικές χαρές, τη Χαμάς να συνεχίζει την εκτόξευση ρουκετών κατά ισραηλινών περιοχών διατυμπανίζοντας ότι έχουν ήδη ανοίξει οι πύλες της κολάσεως και τα θύματα του πολέμου, κυρίως παιδιά, να βιώνουν στο πετσί τους την απόλυτη φρίκη.

H πρόταση του ΟΗΕ και των ΗΠΑ για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία προκειμένου να παρασχεθεί ιατροφαρμακευτικό υλικό στους πληγέντες έχει πέσει στο… κενό την ώρα που η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη παραμένει εκτός ελέγχου με το αίμα να ρέει άφθονο. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 150.000 παιδιά ζουν σε καθεστώς απόλυτης φρίκης και όσα έχουν νιώσει τις σφαίρες να πέφτουν… βροχή δίπλα τους, χρήζουν άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης.
Με τα σωστικά συνεργεία να κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, και οι δύο πλευρές μετρούν τις πληγές τους. Πάνω από 1.101 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί- ανάμεσά τους πάνω από 200 παιδιά- οι τραυματίες ξεπερνούν τις 6.500 ενώ και οι νεκροί Ισραηλινοί φθάνουν τους 53.

Ένα ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε τα ξημερώματα της Τρίτης πύραυλο στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο κτίριο, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας.
Σύμφωνα με το CNN, εκτός από το σπίτι του ηγετικού στελέχους της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πολλά κτίρια, ανάμεσά τους και το υπουργείο Οικονομικών της Χαμάς.
Ο Χανίγια με την οικογένειά του δεν βρίσκονταν μέσα στο σπίτι την ώρα του βομβαρδισμού ωστόσο, τα διεθνή ΜΜΕ προεξοφλούν ότι, η παλαιστινιακή οργάνωση ετοιμάζεται για αντίποινα.
Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας του παλαιστινιακού θύλακα, ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Λωρίδας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί, έπειτα από τον βομβαρδισμό του από τον ισραηλινό στρατό τη νύκτα.

Από την πλευρά του, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, κάλεσε στα όπλα τους Παλαιστίνιους κλείνοντας τα… αυτιά του στις όποιες «φωνές» της Δύσης και των Ηνωμένων Εθνών για άμεση κατάπαυση του πυρός.
Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου, ξεκαθαρίζει ότι το Τελ Αβίβ θα εντείνει την στρατιωτική επιχείρηση «Protective Edge» την ώρα που παλαιστινιακή αποστολή μεταβαίνει στο Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με την αιγυπτιακή ηγεσία με στόχο την εκτόνωση της κρίσης.
Σύμφωνα με τους γιατρούς που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για να επουλώσουν τις πληγές των ασθενών και να τους κρατήσουν στην ζωή, αν δεν φθάσει άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, τότε θα μιλάμε για μία περιοχή νεκρών και αναπήρων.

Όπως αναφέρει το CNN, οι γιατροί πραγματοποιούν εγχειρήσεις στους διαδρόμους των νοσοκομείων, υπό το φως των κινητών τηλεφώνων και μάλιστα χωρίς αναισθησία ενώ ακόμα και τα ασθενοφόρα γίνονται στόχος. Με την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να υποστηρίζει ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς και τον Μπένζαμιν Νετανιάχου να επισημαίνει ότι, για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς, το Reuters αναφέρει ότι, οι Ισραηλινοί προειδοποιούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους πριν τους βομβαρδισμούς με SMS ή μέσω τηλεφώνου.

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε οίκημα στο στρατόπεδο προσφύγων της αλ-Μπουρέιζ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κέντρα.Ακόμα 7 Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στην πόλη της Γάζας,όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας.
Για τα διεθνή ΜΜΕ, ΗΠΑ και Αίγυπτος φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας καθώς οι όποιες διαμεσολαβητικές τους προσπάθειες έχουν πέσει μέχρι τώρα στο κενό.
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: