Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Αφεντούλη έχασε την έδρα από τον Σμέρο

Η μικρή διαφορά ψήφων της Δέσποινας Αφεντούλη από τον 2ο Γιάννη Σμέρο, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής της παράταξης του Γιάννη Σγουρού, τελικά εξανεμίστηκε με την ένσταση που κατατέθηκε στο εκλογοδικείο της Αθήνας. Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου εκδόθηκε η υπ αρ. 5376/2014 απόφαση του Δικαστηρίου και την έδρα κέρδισε ο Γιάννης Σμέρος. Με βάση την πρώτη καταμέτρηση σταυρών, η διαφορά μεταξύ τους, ήταν μόνο 20 ψήφοι!!!
Η πρώτη συγκέντρωσε 6.293 σταυρούς, έναντι 6.273 του 2ου. Η προσφυγή όμως στο εκλογοδικείο του κ. Σμέρου άλλαξε τα δεδομένα, αφού έγινε επανακαταμέτρηση, με αποτέλεσμα να του κατακυρωθούν 15 ψήφοι περισσότεροι από αυτούς της πρώτης (6.288 του Γ. Σμέρου έναντι 6.273 της Αφεντούλη). Η καθαρογραφή της απόφασης αναμένεται να γίνει αυτή την εβδομάδα, οπότε στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο και αμέσως θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Γιάννη Σμέρου.

Η δήλωση του κ. Σμέρου, αμέσως μετά την απόφαση:

«Νιώθω ανακουφισμένος και πολύ χαρούμενος. Ήταν μια απόφαση που αναμφισβήτητα δικαιώνει την προσπάθεια μας, αλλά και την πραγματική διάσταση των αποτελεσμάτων.
Εύχομαι από εδώ και στο εξής οι εμπλεκόμενοι στην ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας να είναι πιο προσεκτικοί και ιδιαιτέρα κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων!!!
Θέλω να ευχαριστήσω έναν - έναν ξεχωριστά, όλους εσάς, τους φίλους, τους συμπολίτες και κυρίως την οικογένειά μου, που μου στάθηκαν, με πίστεψαν και με βοήθησαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Η πανέμορφη και γεμάτη δυνατότητες περιοχή μας, η Ανατολική Αττική, έχει τρομερές προοπτικές. Αυτή είναι η μάχη που πρέπει να δώσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και για αυτές θέλω να αγωνιστώ στο πλευρό των συμπολιτών μου».
www.mesogianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: