Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Άδενδρο: Έως την Παρασκευή το πρώτο πόρισμα

Έως την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που έχει συσταθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο, όπως δήλωσε από το σημείο του συμβάντος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Πετράκης.

«Είναι από τα χειρότερα δυστυχήματα που έχουμε δει», ανέφερε ο ίδιος.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, επιβεβαίωσε πως ένας επιβάτης, ένας μηχανοδηγός κι ένας ελεγκτής είναι τα τρία θύματα του δυστυχήματος.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Πουλτίδης, εξήγησε πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών ήταν δύσκολη καθώς «υπήρχε μια άμορφη μάζα σιδερικών».
«Οι πρώτες προσπάθειες απεγκλωβισμού ήταν δύσκολες. Οι εύκολες ήταν κυρίως στα πίσω βαγόνια. Από τη μηχανή απεγκλωβίσαμε νεκρό τον πρώτο μηχανοδηγό και δύο τραυματίες, υπαλλήλους του ΟΣΕ.
Από το δεύτερο βαγόνι, που ήταν το κυλικείο ανασύραμε ακόμη ένα νεκρό και άλλους πέντε τραυματίες (ο ένας εκ των οποίων κατέληξε σήμερα)».
Δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει και σήμερα στο σημείο για λόγους πυρασφάλειας, ενώ γίνονται προσπάθειες επιδιόρθωσης της γραμμής.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: