Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Πυρηνικό ήταν τελικά το ρωσικό υποβρύχιο με τους 14 νεκρούς

Το ρωσικό υποβρύχιο στο οποίο ξέσπασε φωτιά την 1/7 στα ανοιχτά της θάλασσας του Μπαρντς στη Ρωσία ήταν πυρηνικό, όπως παραδέχτηκε σήμερα, 4 ημέρες μετά ο Ρώσος πρόεδρος. Η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε θάλαμο του βαθυσκάφους είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 μέλη του πληρώματος.


Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο Russia Today (RT), το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, παραδέχτηκε ότι το άκρως απόρρητο ρωσικό υποβρύχιο που διενεργούσε έρευνα πυθμένα και στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά, ήταν τελικά πυρηνικό. Ωστόσο καθησύχασε την κοινή γνώμη δηλώνοντας ότι ο πυρήνας του υποβρυχίου παραμένει ακέραιος και χωρίς καμία ζημιά ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. 

Να σημειωθεί ότι η Νορβηγία από την μεριά της, λόγω των πληροφοριών που υπήρχαν σχετικά με το ότι το υποβρύχιο είναι πράγματι πυρηνικό, διεξήγαν έρευνα για να διαπιστώσουν αν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας. Παρόλα αυτά δεν εντόπισαν κάτι ανησυχητικό. Η πυρκαγιά σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ξέσπασε στην μπαταρία του υποβρυχίου.

Η ρωσική κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να συγκαλύψει το γεγονός. Το συμβάν σημειώθηκε την Δευτέρα και η ρωσική κυβέρνηση δεν παρείχε καμία πληροφορία δημοσίως ως αργά την Τρίτη, όπου και ανακοίνωσε ότι ξέσπασε φωτιά σε ρωσικό υποβρύχιο και 14 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν από τις αναθυμιάσεις, χωρίς να παρέχει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Επίσης χαρακτήρισε το συμβάν άκρως απόρρητο ενώ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τον τύπο του υποβρυχίου, η ρωσική κυβέρνηση είχε αρχικά αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Το όλο θέμα λοιπόν, καλύφτηκε από ένα μυστήριο για το οποίο ακόμα και σήμερα, 3 ημέρες μετά το συμβάν, δεν έχουν αποκαλυφτεί πολλές πτυχές του.
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: