Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Θράσος Ερντογάν: «Έκλεψε» τη θέση του Σι Τζινπίνγκ

Ο Ταγίπ Ερντογάν έσπασε το πρωτόκολλο για να σταθεί δίπλα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στην G-20.

Τα κατάφερε με περισσή αγένεια, αφήνοντας άφωνους όσους παρακολουθούσαν την σκηνή. Την αποκάλυψη κάνει η έγκυρη τουρκοαμερικανική ιστοσελίδα Ahval.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αγνόησε εντελώς τον τρόπο τοποθέτησης των αρχηγών και αξιωματούχων, που είχε σχεδιάσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Από την αρχή πήγε και στάθηκε δίπλα στην ταμπέλα που έγραφε το όνομα του κ. Τραμπ.

Η θέση που έκλεψε ο Ερντογάν έγραφε το όνομα του προέδρου της Κίνας Σιν Τζινπινγκ. Ο Τούρκος πρόεδρος, λοιπόν, πήρε τη θέση που είχε παραχωρηθεί στον Πρόεδρο της Κίνας, αντί να ακολουθήσει την επίσημη τοποθέτησή του δίπλα στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κινέζος πρόεδρος, ο οποίος μετακόμισε στη θέση του Τούρκου ηγέτη δίπλα στον Πούτιν, πήγε διστακτικά στη θέση που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, κοίταξε στο πάτωμα το σημείο που έγραφε το όνομα του και έφυγε αφού ο Ερντογάν παρέστησε τον ανήξερο και δεν έφυγε από εκεί.
 topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: