Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ένα σύγχρονο τεχνολογικά επίτευγμα στις διαδερμικές επεμβάσεις

Με μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιήθηκε το νέο σύστημα προώθησης Flex Nav για τη βαλβίδα της Portico της Abbott σε διαδερμικές επεμβάσεις αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας (TAVI) από τους επιστήμονες στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.


Οι 7 πρώτοι ασθενείς που έλαβαν εξιτήριο, χειρουργήθηκαν από την ομάδα της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού (Βλάσης Νινιός, Ηλίας Νινιός, Ανδρέας Ιωαννίδης και Σωτήρης Ευαγγέλου). Η Β’ Καρδιολογική Κλινική διαθέτει έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ για την τοποθέτηση διαδερμικών αορτικών βαλβίδων (TAVI) και τη διαδερμική επιδιόρθωση μιτροειδούς και τριγλώχινας βαλβίδας, ενώ η ίδια ομάδα έκανε και την πρώτη επέμβαση στην Αθήνα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Αμαρουσίου. 

Ο λόγος που επιλέχτηκε η συγκεκριμένη επεμβατική ομάδα είναι σύμφωνα με τον κ. Νινιό, η μεγάλη εμπειρία και ο αντίστοιχα μεγάλος αριθμός περιστατικών στις διαδερμικές επεμβάσεις βαλβίδων.
Όπως επισημαίνει ο διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής, Επεμβατικός Καρδιολόγος Βλάσης Νινιός, το νέο σύστημα αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά επιτεύχθηκε για την προώθηση της πλέον καταξιωμένης βαλβίδας Portico .

Όπως λέει «Η υπεροχή του συστήματος Flex Nav έγκειται στα εξής χαρακτηριστικά: Πρώτον, ότι το σύστημα προώθησης είναι υδρόφιλο και το πιο λεπτό, με αποτέλεσμα να καθίσταται πολύ ευκολότερη η διέλευσή του από στενώσεις αγγείων – που συχνά απαντώνται στη συγκεκριμένη ομάδα ασθενών - μέχρι του σημείου εφαρμογής. Το προφίλ του συστήματος προώθησης είναι το μικρότερο που κυκλοφορεί διεθνώς. Το κυριότερο όμως, είναι ότι η τεχνολογία που ενσωματώνει το συγκεκριμένο σύστημα προώθησης, παρέχει στον επεμβατικό ιατρό τη δυνατότητα να τοποθετήσει τη βαλβίδα με ακρίβεια χιλιοστού και απολύτως προβλέψιμο τρόπο».
 .naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: