Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Ιούλιο ανοίγουν οι νέοι σταθμοί μετρό: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια

Στο μεγάλο project των 13-15 δισ. και τη νέα γενιά έργων που σχεδιάζεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. Όμως η συνέντευξή του έβγαλε και ένα "λαυράκι" όπως συνηθίζεται να λέμε.


Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδοθούν οι τρεις πρώτοι σταθμοί στην επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας. «Μέχρι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμοι και λειτουργικοί οι τρεις πρώτοι σταθμοί του Μετρό. Δηλαδή, η Αγία Βαρβάρα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε αυτές τις πυκνοκατοικημένες περιοχές».

Όσον αφορά το Μετρό της Θεσσαλονίκης είπε ότι προχωράει και ότι υπάρχει πρωθυπουργική δέσμευση το 2023 να παραδοθεί ενιαίο στους Θεσσαλονικείς, χωρίς «εικονικές πραγματικότητες και μουσαμάδες», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στα θέματα της οδικής ασφάλειας και αποκάλυψε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 7.000 σημειακές παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, ύψους 450. εκατ. ευρώ.
Για το οδικό δίκτυο ο κ. Καραγιάννης είπε ότι, παρά το ότι η κυβέρνηση βρήκε μελετητική ανωριμότητα έργων από την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι έτοιμη να προχωρήσει μια νέα γενιά έργων. «Παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα σε νέους και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, σίγουρα χρειάζονται ακόμη πολλά έργα να γίνουν. Γι’ αυτό και προωθούμε ένα πακέτο έργων της τάξεως των 13. δισ. – μπορεί και περισσότερο – για τα επόμενα χρόνια».

Όπως επισήμανε, τα έργα υποδομής έχουν πολύ μεγάλο πολλαπλασιαστή ωφέλειας προς την εθνική οικονομία. «Όταν πέφτει ένα ευρώ στις κατασκευές, στην πραγματική οικονομία γυρνάνε δύο», τόνισε ο Γιώργος Καραγιάννης, επισημαίνοντας και τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.
«Ήδη συζητούσαμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα έργο που είναι έτοιμο να ξεκινήσουμε, την επέκταση του Ε65, που συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό. Ένα έργο της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δημιουργήσει 1.500 καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: