Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Νέα «εποχή» στο εμπόριο: Πώς θα δοκιμάζουμε τα ρούχα στα καταστήματα

Από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, με τους καταστηματάρχες να μετρούν αντίστροφα έως ότου ανεβάσουν ρολά.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των καταστημάτων πώλησης ρούχων, τα οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 11 Μαΐου.

Ωστόσο, η κατάσταση δεν θα παραπέμπει σε τίποτα στην προ-κορωνοϊού εποχή. Κι αυτό, διότι η πανδημία έχει ήδη αλλάξει τις συνήθειες των καταναλωτών.
«Κάθε μία ώρα, οι κοινόχρηστοι χώροι, δηλαδή τα δοκιμαστήρια, θα καθαρίζονται με ό,τι πρέπει και μπαίνοντας στο μαγαζί θα παρέχουμε - για όσους δεν έχουν - μάσκα και γάντια. Ακόμη θα υπάρχουν αντισηπτικά σε δύο - τρία σημεία μέσα στο κατάστημα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Σταύρος Παπαγεωργίου, ο οποίος διαθέτει οικογενειακή επιχείρηση με ρούχα στην Ομόνοια.

Ειδική μνεία έκανε και στη συχνή αλλαγή γαντιών, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια πελατών και εργαζόμενων. Στο ίδιο πλαίσιο, άλλωστε, υποχρεωτική θα είναι και η χρήση μάσκας στους χώρους των εμπορικών καταστημάτων.
Από την πλευρά της, η Λίζι Πιστολά, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στη Νέα Ιωνία, έχει τοποθετήσει στο ταμείο ειδικό πλέξιγκλας, προκειμένου να υπάρχει απόσταση μεταξύ της ίδιας και του εκάστοτε πελάτη.
Στο ίδιο μήκος κύματος, έχει προμηθευτεί βούρτσα ατμού, με στόχο τον καθαρισμό των ρούχων, προτού κάποιος πελάτες θελήσει να τα δοκιμάσει.

«Εάν κάποιος θέλει να δοκιμάζει ένα ρούχο, θα του το αφήνουμε εμείς στο δοκιμαστήριο και θα το δοκιμάζει, και έπειτα αν δεν θέλει να το αγοράσει, θα το αφήνει σε ένα σημείο και θα το περνάμε εμείς με τη βούρτσα ατμού, ώστε να απολυμαίνεται για να το κρεμάσουμε πάλι»
Τι πρέπει να κάνουμε όταν εισερχόμαστε σ’ ένα κατάστημα ρούχων
·         Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποστάσεις.
·         Πρέπει να φοράμε μάσκα και εμείς και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούν.
·         Προτιμάμε, γνωρίζοντας τα νούμερά μας, να αγοράζουμε ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσουμε.
·         Θα πρέπει το κάθε μαγαζί να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα.
·         Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, καθώς είναι πολύ μικροί χώροι.
·         Δεν ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο και το φοράμε - και αν είναι δυνατόν, το δοκιμάζουμε πάνω από τα ρούχα μας.

·         Δεν επιτρέπουμε στους εργαζόμενους να εισέλθουν στα δοκιμαστήρια, όταν είμαστε μέσα.
«Σεβόμαστε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και τις τηρούμε απόλυτα είμαστε προετοιμασμένοι και ως επιχειρηματίες αλλά και ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών με χιλιάδες μάσκες και αντισηπτικά που θα διαθέσει δωρεάν στο προσωπικό του, όλα τα καταστήματα θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με αντισηπτικά και απολυμάνσεις στους χώρους ανάλογα με το αντικείμενο» δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

«Είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για αποδοχή των μέτρων που είχαμε ζητήσει από τον πρωθυπουργό το προηγούμενο Σάββατο» έσπευσε να προσθέσει, παραπέμποντας στην πρόταση για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στις 10.00 το πρωί – και όχι στις 9.00 – προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά τη μετάβαση των υπαλλήλων στους χώρους εργασίας.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: