Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

H Ελλάδα ξεπέρασε σε νεκρούς την Κίνα με πληθυσμό 1.4 δισ. κατοίκους

Η Ελλάδα ξεπέρασε και σε απόλυτο αριθμό τους νεκρούς από την πανδημία σε σχέση με την Κίνα από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του κορονοϊού.  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , που είναι διαθέσιμα την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα (πληθυσμός έφτασε τους 4730 τη στιγμή που στην Κίνα (πληθυσμός (1.39 δισ) ήταν 4.634

Πρέπει να σημειωθεί ότι διεθνείς παρατηρητές έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία των στοιχείων για τους νεκρούς που παρουσιάζει η κινεζική κυβέρνηση, χωρίς όμως να παρουσιάσουν στοιχεία.

Σε σχέση με τα κρούσματα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων o αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό στην Ουχάν της Κίνας, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία, φαίνεται ότι ήταν σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν που έχει ανακοινώσει το Πεκίνο, σύμφωνα με έρευνα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σύμφωνα με τα τεστ αντισωμάτων που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο μετά την κορύφωση της πανδημίας, το 4,43% των κατοίκων της Ουχάν βρέθηκε να έχει αντισώματα στον κορονοϊό, κάτι που σημαίνει ότι το σώμα τους αντέδρασε στην παρουσία του ιού. Σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης, αυτό σημαίνει ότι περίπου 480.000 άνθρωποι είχαν μολυνθεί από την covid-19, αριθμός σχεδόν δεκαπλάσιος σε σχέση με τα 50.000 κρούσματα που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι αρχές.

Ακόμη και με αυτές τις εκτιμήσεις όμως θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο πληθυσμός της Κίνας είναι σχεδόν 140 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της Ελλάδας.

info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: