Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Ο Χρυσοχοϊδης εξισώνει τους πρόσφυγες με τον κορονοϊό

 Σε παραλληλισμούς που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας προχώρησε ο υπουργός δημόσιας τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης εξισώνοντας την απειλή από την πανδημία του Κορονοϊου με τους απεγνωσμένους ανθρώπους που ζητούσαν καταφύγιο στη χώρα μας.«Το εμβόλιο και ο φράχτης. Θα νικήσουμε τον κορονοϊό, θα είμαστε ασφαλής ως χώρα, ως Έλληνες και Ελληνίδες», δήλωσε ο Χρυσοχοϊδης, αφού πρώτα σημείωσε ότι «το 2020 δοκιμαστήκαμε, εδώ στα σύνορα στις Καστανιές, δοκιμαστήκαμε στον Έβρο, δοκιμαστήκαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νομό Έβρου, όπου συναντήθηκε με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στα φυλάκια στις Καστανιές και στις Φέρες.

Ο ίδιος παραλλήλισε την απομάκρυνση των προσφύγων με «μάχη χωρίς σφαίρες» υιοθετώντας τις πιο ακραίες φωνές της ακροδεξιάς που χαρακτήριζαν τους πρόσφυγες σαν εισβολείς.

Τέλος, αναπαράγοντας τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εκθείασε την κατασκευή του φράχτη, δηλώνοντας ότι «είναι πραγματικά θωρακισμένος, είναι ένα εξαιρετικό, ένα ιστορικό έργο, μνημειώδες έργο για την ασφάλεια της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών η κατασκευή φραχτών δεν διακόπτει τις μεταναστευτικές ροές αλλά τις μεταφέρει σε περιοχές όπου οι πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ζωή τους ενώ παράλληλα ενισχύει τα δίκτυα δουλεμπόρων που προσφέρουν πρόσβαση σε αυτά τα επικίνδυνα περάσματα.

 info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: