Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Συνεχόμενη λογοκρισία στην ΕΡΤ καταγγέλλει η δημοσιογράφος Μάχη Νικολάρα

 Συνεχόμενα περιστατικά λογοκρισίας στην ΕΡΤ, καταγγέλλει με ανάρτησή της στο Facebook η δημοσιογράφος Μάχη Νικολάρα. Τελευταίο περιστατικό, η ακύρωση ρεπορτάζ της ίδιας για λογαριασμό της εκπομπής «Ειδικές Αποστολές», με αντικείμενο τον έλεγχο περιεχομένου στα social media και τα πρόσφατα περιστατικά λογοκρισίας σε αυτά.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, όπως δηλώνει η δημοσιογράφος, αν και έτοιμο και προγραμματισμένο για το επεισόδιο της Δευτέρας 12 Απριλίου, κόπηκε και ετοιμάστηκε εσπευσμένα άλλο θέμα για να το αντικαταστήσει. Σύμφωνα με την ίδια, «εξήγηση σοβαρή και τεκμηριωμένη δεν έλαβα αν και το ζήτησα πολλές φορές και γραπτώς και προφορικά».

Όμως, όπως τονίζει στην ανάρτησή της, δεν είναι η πρώτη φορά που κόβεται ρεπορτάζ από τη συγκεκριμένη εκπομπή. Ρεπορτάζ της για την αστυνομική βία, κόπηκε από την εκπομπή της 29ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα να μην βγει στον αέρα «το προγραμματισμένο επεισόδιο, αλλά live συζήτηση στο πλατό».

Επίσης, όπως καταγγέλλει η Μ. Νικολάρα, τουλάχιστον άλλα δύο θέματά της τον τελευταίο χρόνο για τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν έπαιξαν ποτέ, όπως και «δύο ωριαία επεισόδια του ΕΡΤreport, της βραβευμένης εκπομπής έρευνας που κόπηκε, χωρίς την παραμικρή εξήγηση, με την αλλαγή διοίκησης μετά τις εκλογές». «Τα ρεπορτάζ», συνεχίζει η δημοσιογράφος, «αφορούσαν στο προσφυγικό και τις θεραπευτικές προσεγγίσεις για την τοξικοεξάρτηση».

 info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: