Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση δημοτικών τελών και λοιπών ανταποδοτικών στην Παλλήνη



Την προηγούμενη άνοιξη ξεσηκώθηκε η Β. Αφρική. Μία από τις αιτίες ήταν η παγκόσμια αύξηση κατά ολίγα λεπτά του ευρώ στην τιμή της ζάχαρης και των σιτηρών.
Αυτό σημαίνει ότι το χρήμα έχει διαφορετική αξία για κάθε άνθρωπο, κοινωνική ομάδα ή λαό.

Στα καθ' ημάς, πράγματι δεν είναι πολλά για έναν Παλληνιώτη να πληρώσει οχτώ, δέκα, δεκαπέντε ευρώ παραπάνω το χρόνο σε δημοτικά τέλη ή σ' ένα αθλητικό πρόγραμμα.

Όμως, στα πάντα, στις εκατό με διακόσιες υποχρεώσεις που έχει ετησίως ένα νοικοκυριό, έχει επιβληθεί αυτή η μικρή αύξηση των δύο, των πέντε, των δέκα ευρώ. Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι πιο τυχεροί διατηρούν απλώς τη δουλειά τους, με μείωση μισθών ή/και αργοπορημένη πληρωμή κατά δύο έως και δέκα μήνες. Σε μια περίοδο που οι κρατούντες μιλούν για ανταγωνιστικότητα και εσωτερική υποτίμηση, αλλά μόνο στους μισθούς.
Όσοι υποστηρίζουν ότι απαιτείται ένα ακόμη δεκαρικάκι για να γίνουν καλύτερες οι ανταποδοτικές υπηρεσίες αγνοούν πόσο μεγάλη σημασία έχει πια αυτό το ποσό για πολλά νοικοκυριά. Πιθανότατα, στην πορεία, όταν η ανέχεια θα χτυπήσει και τη δική τους πόρτα, θα καταλάβουν. Αν όχι, ας θυμηθούν ότι κάπως έτσι την "πάτησε" και η Μαρία Αντουανέτα κι έφαγε τελικά το κεφάλι της.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΡΝΕΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: