Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα σε μια δράση που αφορά όλους μας.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!



Κάλεσμα σε μια δράση που αφορά όλους μας. Όποιος ενδιαφέρεται από Αθήνα ή επαρχία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για κοινή ή παράλληλη δράση!*


Σύλλογος Διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Aγαπητοί συνάδελφοι, γονείς και κηδεμόνες,

H εποχή που ζούμε και τα γεγονότα που βιώνουμε καθημερινά μάς καλούν –περισσότερο από κάθε φορά - να κοιτάξουμε γύρω μας και να δραστηριοποιηθούμε ως ενεργοί πολίτες αλλά και ως άνθρωποι, συνεισφέροντας, με όποιο τρόπο μπορούμε, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ακόμη και για την επιβίωσή τους!!

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο και με την πεποίθηση ότι ένα σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και ευαισθητοποιημένο στα προβλήματά της, με χαρά σάς καλούμε να συνεχίσουμε τη δράση «Γιορτές Αγγέλων» και φέτος! Άλλωστε, το δικό σας ενδιαφέρον και η πρόθυμη συμμετοχή των παιδιών σας καθώς και όλων των φορέων που ενεπλάκησαν συνέβαλαν στην επιτυχία του περσινού εγχειρήματος.


Συγκεκριμένα, με κάλαντα από όλη την Ελλάδα και με θεατρικά παιχνίδια και χορευτικά, θα ακολουθήσουμε και φέτος μια διαδρομή προσφοράς αλλά και προβληματισμού σε περιοχές της πόλης όπου διαβιούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.Η πορεία της «Γιορτής» θα ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδρομή, με σταθμούς σε σημεία όπου διάφοροι φορείς κάνουν έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης.
Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης είναι σε εξέλιξη και ο χάρτης της διαδρομής σχεδιάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν (και είναι πολλές!!). Έχουμε καταλήξει στην ημερομηνία, 24 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00. Η περιοχή του Κεραμεικού παραμένει η πιο πιθανή αφετηρία. Ωστόσο, προτείνουμε και σε άλλα σχολεία της Αττικής και της επαρχίας να οργανώσουν παράλληλες δράσεις στις περιοχές τους με στόχο τη δημιουργία δίκτυου βοήθειας και συνεισφοράς από μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς!

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν φέτος σε αυτή τη δράση παραθέτουμε ενδεικτικά τα είδη για τα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη, προκειμένου να διατεθούν σε κέντρα αστέγων και ιδρύματα.
Συσκευασμένα τρόφιμα (ρύζι, γάλατα εβαπορέ, ζυμαρικά ,όσπρια, κονσέρβες κ.α) και είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, σαπούνι, οδοντόκρεμά
  • Ρουχισμός σε καλή κατάσταση (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά ρούχα και παπούτσια, σκουφιά, γάντια, κουβέρτες, sleeping-bag, μπουφάν, φόρμες εργασίας κτλ) 
  • Σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, πετσέτες.
  • Παιχνίδια ,κούκλες, κτλ, σε καλή κατάσταση .
  • Φάρμακα για τα πολυϊατρεία (παυσίπονα, οινόπνευμα, βαμβάκι, γενικά φάρμακα πρώτης ανάγκης). Γίνονται δεκτές και ανοιγμένες συσκευασίες , με ημερομηνία λήξης ένα χρονικό όριο πέραν του έτους.
  • Βιβλία κάθε είδους (για μικρούς και μεγάλους)
  • Ηλεκτρικές μικροσυσκευές, ηλεκτρονικά είδη, μικροέπιπλα .Για ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να διαθέτετε καθώς και για έπιπλα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 6625096(Ομάδα PETO)
  • Φαγητά και γλυκά μαγειρεμένα και συσκευασμένα; την ίδια ή την προηγούμενη μέρα .
Παρακαλούμε , για την διευκόλυνση της διανομής, τα ρούχα ,τα παπούτσια και τα παιχνίδια να είναι συσκευασμένα και να αναγράφονται η ηλικία και το φύλο στο οποίο απευθύνονται τα είδη.

Κλείνοντας , θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την μαγική συνεισφορά σας και για το έντονο ενδιαφέρον σας που, πραγματικά, αποτελεί την κινητήρια δύναμη για όλους μας .

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Επικοινωνία : Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα (2106616130)
Ελπίδα Πανονίδου panonidou@windowslive.com (6938714435)
Εύη Ψαρουδάκη psarevi@yahoo.gr

Σχόλιο του Συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Να γιατί το Καλλιτεχνικό, μας συγκινεί, μας παροτρύνει, μας ενεργοποιεί... και ένας σύλλογος διδασκόντων που υπογράφει τέτοιες δράσεις είναι λαμπερός, ευαίσθητος, υποψιασμένος, άξιοι δάσκαλοι των παιδιών μας. Και το αυτονόητο. Θα είμαστε και φέτος μαζί με τα παιδιά και τους καθηγητές, όπως πέρυσι, θα βοηθήσουμε, θα στηρίξουμε, και θα πάρουμε ανάσες ενότητας και αποφασιστικότητας για τις δυσκολίες που διαφαίνονται πριν την αυγή της νέας χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: