Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΜΕΡΤΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΑΤΙΜΟΡΗΣΙΑ,

Η Ουκρανή πρώην Πρωθυπουργός με την διάσημη κοτσίδα και περιουσία 11 δις δολάρια που κατέληξε στη φυλακή
Ποιος θα το περίμενε ότι η ξανθιά ηγερία της «Πορτοκαλί Επανάστασης» στην Ουκρανία, η βαθύπλουτη Πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο θα καταδικαζόταν σε φυλάκιση 7 ετών και πρόστιμο 180 εκατομμυρίων δολαρίων για σωρεία σκανδάλων; Τι σημασία έχει όμως, από τη στιγμή που η Ωραία Γιούλια κατέχει το 20% του ΑΕΠ της Ουκρανίας σε προσωπική περιουσία…
Η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο, 51 ετών, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και καταδικάστηκε για «κατάχρηση εξουσίας». Η Δικαιοσύνη της Ουκρανίας την κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι απέσπασε 320 εκατομμύρια δολάρια από εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, όταν ήταν Πρωθυπουργός. Ο νυν Πρωθυπουργός Γιανουκόβιτς πιστεύει ότι κι άλλα μέλη της τότε «Πορτοκαλί επανάστασης» είναι αναμεμειγμένα σε σκάνδαλα. Και θέλει να βάλει φυλακή όλη την αντιπολίτευση.
Η Τιμοσένκο κατηγορείται και για σωρεία άλλων σκανδάλων. Σε ένα από αυτά φέρεται να έχει αγοράσει 1.000 φορτηγά 20% πάνω από την αξία της αγοράς που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως ασθενοφόρα και χρησιμοποιήθηκαν για την προεκλογική της εκστρατεία. Προχθές καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για 3 χρόνια, γεγονός που της απαγορεύει να είναι υποψήφια στις εκλογές του 2014. «Ο σκοπός τους είναι προφανής, θέλουν να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές» κατήγγειλε η ίδια η Γιούλια, μέσα από τη φυλακή. Η πρώην Πρωθυπουργός προσφεύγει τώρα στο ευρωπαικό δικαστήριο ελπίζοντας τουλάχιστον σε μείωση της ποινής που θα της δώσει τη δυνατότητα να επανακάμψει πολιτικά και να επανεκλεγεί το 2014. Η Ευρωπαική Ενωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της.
Η πιο ωραία πολιτικός


Η ωραία κυρία της Ουκρανίας που ψηφίστηκε ως η πιο ωραία αρχηγός κράτους σε όλον τον κόσμο χαρακτηρίστηκε από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης “ωραία Γιούλια” ή… “Ιωάννα της Λορένης της Ουκρανίας” εξαιτίας της συμμετοχής της στην Πορτοκαλί Επανάσταση. Οι χαρακτηριστικές της πλεξίδες θεωρήθηκαν σύμβολο της επανάστασης. Η ίδια δηλώνει ότι μόνη της κάθε πρωί φτιάχνει την αυστηρή κόμμωση με τις μεγάλες κοτσίδες περασμένες γύρω από το κεφάλι της.

Η ωραία Γιούλια είναι μια πάμπλουτη πολιτικός που έκανε περιουσία από την αμφιλεγόμενη καριέρα της στο χώρο του φυσικού αερίου. Μπήκε στην πολιτική το 1996 και εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας αμέσως μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση της χώρας το 2005. Όμως η θητεία της ως πρωθυπουργός τερματίστηκε μέσα σε λίγους μήνες ύστερα από κατηγορίες για διαφθορά. Το 2007 επανήλθε στη θέση της πρωθυπουργού.
www.agonaskritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: