Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Με αφορμή τις πρόσφατες αλλά και συχνές παρουσίες τους στα ΜΜΕ (Αποβλάκωσης), Δημάρχων και Περιφερειαρχών, προσπαθούμε να διακρίνουμε την διαφορά Αυτοδιοίκησης και κεντρικού αποτυχημένου πολιτικού συστήματος.
Έτσι πρωί –πρωί της 9/8/12 στο κρατικό (αδέσμευτο!) κανάλι, βγήκε ο Δήμαρχος Παλλήνης να επαναλάβει αυτά που είπε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, περί αδυναμίας του Δήμου ν ανταποκριθεί στα έξοδα μεταφοράς των μαθητών του Δήμου, αλλά και των μαθητών των δύο υπερτοπικών σχολείων που εδρεύουν στο Δήμο μας και (όπως έως τώρα λέγονταν) αποτελούν κόσμημα για την περιοχή.
Σαν μαϊντανό στην «ενημέρωση» οι έγκριτοι δημοσιογράφοι, έβγαλαν για 20΄΄τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων του Καλλιτεχνικού σχολείου που το μόνο που πρόλαβε να πει, ήταν ότι τα λεφτά αυτά είναι προσωρινή επιβάρυνση για τα οικονομικά του Δήμου μας, γιατί μεγάλο μέρος τους έρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, δηλαδή την φορολογία που πληρώνουμε ήδη.
Και μέσα στην βιασύνη γιατί ‘έτρεχαν τα γεγονότα’ ξέχασε ο Δήμαρχος κ. Ζούτσος να πει δύο λόγια για τον Όμιλο Μπόμπολα που του μηδένισε την ρευστότητα του Δήμου με την κατάσχεση που τράβηξε στον Τραπεζικό Αυτοδιοικητικό λογαριασμό του.
Δυο λόγια όμως και για τον αγωνιστή Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό που ενώ κόπτεται για την ασφάλεια των πολιτών που περπατούν στα πάρκα και λόφους της Αθήνας (κονδύλι αξίας 500.000ε), ή την ασφάλεια και φύλαξη των κτιρίων της ΠΕΔΑ (αξίας 60.000ε) , ή διάθεση κονδυλίων για συμμετοχή της περιφέρειας σε παράτες και γιορτές ανά το λεκανοπέδιο, δεν φαίνεται να προβληματίζεται για την τύχη παιδιών και γονέων 4-5 διαδημοτικών σχολείων (μουσικών και καλλιτεχνικών) που η ανικανότητα της κυβέρνησης ενώ λέει ότι διαχειρίζεται την κρίση, δεν ενδιαφέρεται ν αντιμετωπίσει.
Τώρα θα μου πει κάποιος, τι να κάνουν οι άνθρωποι;
Να κάνουν πράξη αυτό τόσα χρόνια είχαν μάθει (από το Πασοκ) να κάνουν λεκτικά .Να καταγγείλουν την «επάρατο» δεξιά και όχι μόνο. Να κινητοποιήσουν τον κόσμο, δείχνοντας ότι το προτεκτοράτο των Γερμανών και λοιπών συμμάχων που λέγεται ΕΛΛΑΣ, είναι ακυβέρνητο πλοίο που πάει για τα βράχια και να οργανώσουν τον κόσμο για να μην πνιγεί από το ναυάγιο.
Οδυσσέας Ρομπάκης
Γραμματέας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης,
Μέλος της Δημοτικής παράταξης Δ.Η.Μ.Ο.Σ
Μέλος Οικολόγων Πράσινων Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: