Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

1 δισ. δολάρια από το Κατάρ για την ανοικοδόμηση της Γάζας.Πόσα για την Ανάσταση των αθώων θυμάτων;

Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων θα προσφέρει το Κατάρ για την ανοικοδόμηση της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χάλεντ αλ Ατίγια κατά τη διάρκεια της συνόδου δωρητών για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκλήθηκαν στην περιοχή λόγω της 50ήμερης σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς είχε ζητήσει για την ανοικοδόμηση της Γάζας 4 δισ. δολάρια και το Κατάρ προσφέρει το 1/4 του συνολικού ποσού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής χώρα για τον σκοπό αυτό.

Οι ΗΠΑ θα συνεισφέρουν 212 εκατομμύρια δολάρια στο έργο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζον Κέρι.
Τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Μπαν Γκι-μουν θα συναντηθεί στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ρίβλιν.
Την Τρίτη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα επισκεφθεί τη Γάζα στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου των δωρητών για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θα επισκεφθώ τη Γάζα την Τρίτη για να ακούσω απευθείας τους ανθρώπους της Γάζας".
www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: