Τρίτη 7 Απριλίου 2015

«Υπερβαίνει τα 250 δισ. το ποσό των γερμανικών οφειλών»

Αποκαλύψεις Μάρδα στην Επιτροπή Λογιστικού ελέγχου του Χρεους για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Στο ιλιγγιώδες ποσό των 278,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το ποσό των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας συνεδρίασης της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους.
«Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισεκατομμύρια είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές.

Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.
Ο υπουργός εξήρε τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επισημαίνοντας πως έγινε επίσης πολύ καλή δουλειά και από την αρμόδια επιτροπή συνέλεξε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνδέονται με τις γερμανικές αποζημιώσεις.
«Έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι φάκελοι και είναι διαθέσιμο όλο το υλικό το οποίο χρειάζεται σε κάθε αρμόδιο φορέα, ο οποίος θα το ζητήσει» κατέληξε ο κ. Μάρδας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: