Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τετ α τετ ανακριτών με Βγενόπουλο - Άναψε το πράσινο φως ο γενικός εισαγγελέας

Στην οριστικοποίηση των ονομάτων που θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο για τα πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας που θα βρεθούν στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου για χειραγώγηση της αγοράς, έχουν καταλήξει ανακριτική ομάδα και γενική εισαγγελία.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές ήδη έχει αποσταλεί στις Ελλαδικές αρχές αίτημα δικαστικής συνδρομής για ανάκριση του πάλαι ποτέ πανίσχυρου στελέχους της Marfin-Laiki Ανδρέα Βγενόπουλου και του στενού του συνεργάτη Ευθύμιου Μπουλούτα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τυπική και τελευταία πράξη πριν από την ολοκλήρωση των ερευνών και την καταχώρηση του κατηγορητηρίου για τις υποθέσεις οι οποίες σε διοικητικό επίπεδο διερευνήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία επέβαλε πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας. Επιθυμία της ανακριτικής ομάδας που διερευνά το ευρύτερο σκάνδαλο κατάρρευσης της Κυπριακής οικονομίας είναι οι καταθέσεις να ληφθούν από τους δικούς της απεσταλμένους. Σε περίπτωση που δεν συναινέσουν οι Ελλαδικές αρχές οι καταθέσεις θα ληφθούν από ανακριτές στην Ελλάδα και θα δοθεί αντίγραφο στο Κυπριακό κλιμάκιο.
 Εφημερίδα «Πολίτης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: