Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Υπουργείο Παιδείας: Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα των σχολικών εκδρομών

Το θέμα των εκδρομών θα επανεξετάσει το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή το εγκλωβισμό μαθητών από την Αρτα στην Ελβετία ύστερα από εξαπάτηση του ταξιδιωτικού γραφείου.
Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να επανεξετάσει το ζήτημα, ώστε να διασφαλίσει πως τα ταξιδιωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν τις εκδρομές των μαθητών είναι πιστοποιημένα και οι μαθητές είναι ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οσον αφορά την εκδρομή-θρίλερ των μαθητών από την Αρτα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει:

«Επιλύθηκε το θέμα αναφορικά με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα τεσσάρων μαθητριών και μαθητών της Β’ Λυκείου του 3ου Λυκείου Άρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας.
Όπως διαπιστώθηκε, το ταξιδιωτικό γραφείο που υπέγραψε σύμβαση με το 3ο Λύκειο Άρτας για την τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη (από τη Δευτέρα 20/4 έως την Παρασκευή 24/4), δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του, ως όφειλε, αναφορικά με τη διαμονή και τα εισιτήρια επιστροφής» και συνεχίζει:
«Η λύση βρέθηκε χθες το απόγευμα -όταν σε άριστη συνεργασία με τους αρμοδίους- η αποστολή διέμεινε κανονικά στο ξενοδοχείο και σήμερα το πρωί αναχώρησε για την Αγκόνα, απ’ όπου θα επιστρέψει με το πλοίο της γραμμής στην Ηγουμενίτσα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Κωνσταντίνο Δημητρίου διέταξε την διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο».
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: