Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ήταν ηλίου φαεινότερο, πως εκεί θα καταλήγαμε και για το θέμα της αποχέτευσης της πόλης.


Με την σύμπτυξη των δύο παλαιών Δήμων και μίας κοινότητας (Παλλήνης, Γέρακα, Ανθούσας) σε έναν ενιαίο Καλλικρατικό και την εκλογή του Θ. Ζούτσου στην θέση του Δημάρχου, μόνο κάποιος άσχετος θα μπορούσε να μην υποπτευθεί ότι τίποτα από τα μεγάλα ζητήματα  δεν θα προχωρούσαν.  Η συγκεκριμένη ομάδα ημετέρων του Γέρακα, πλαισιωμένη από γυρολόγους εφαψίες της εξουσίας από την Παλλήνη, επι δύο θητείες τώρα, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τίποτα εκτός από την καθημερινότητα και τα άκρως και απολύτως απαραίτητα για τα οποία πληρώνεται..

Σε μία από τις πρώτες συναντήσεις του πριν πολλά χρόνια στο οινοποιείο Πέτρου  με εκπροσώπους φορέων των δημοτικών ενοτήτων, ο κ. Ζούτσος είχε αναφερθεί στον νέο σχεδιασμό του για την αποχέτευση.
Εκεί λοιπόν  του είχαμε τονίσει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο απεμπολεί και μηδενίζει κάθε αγώνα που είχε πραγματοποιηθεί  με μπροστάρηδες τους φορείς και τους κατοίκους της Παλλήνης, για να σχεδιαστεί και να λειτουργήσει βιολογικός καθαρισμός ΒΑ Αττικής για εννέα Δήμους και κοινότητες.  
Ο περίφημος νέος σχεδιασμός του ήταν, τα λύματα του μεγαλύτερου μέρους του Δήμου, να μεταφερθούν μέσα από ένα μεγάλου μήκους δίκτυο αγωγών και αντλιοστασίων στο κεντρικό αγωγό αποχέτευσης στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος των νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία.
Για κάποια μικρά τμήματα του ενιαίου Δήμου που γειτόνευαν με τους Δήμους Χαλανδρίου και Αγ. Παρασκευής και που τόσος ντόρος έγινε για να περάσει σαν  τάχα λύση του αποχετευτικού, απλούστατα ακούμπησε πάνω στα γειτονικά  δίκτια και εμφανίστηκε ως η λύτρωση που  έρχεται.
Εμείς παρά ταύτα, είχαμε εξ αρχής διευκρινίσει , (παρ΄ ότι ατομικά δεν πιστεύουμε έτσι), οι διασυνδέσεις και τα μυστικά κοναί του κ. Ζούτσου σε διαδοχικές κυβερνήσεις, ν αποδώσουν και να προχωρήσουμε στην τελική λύση, αλλιώς η ευθύνη θα ήταν όλη δική του και των συνεργατών του.
Τώρα λοιπόν που απορρίφθηκε για μια ακόμη φορά η αποχέτευση της πόλης, ποιος θα βγει ευθαρσώς και ‘παντελονάτα’ να απολογηθεί στους δημότες που προεκλογικά (όπως όλοι) έως τώρα υπόσχονταν  για την οικτρή αποτυχία του που καταδικάζει τους πολίτες να ζουν πατώντας τα βοθρολύματα στους δρόμους και να πληρώνουν τους βοθρατζήδες αδρά, ιδίως σε περιόδους σκληρής λιτότητας;
Θέλω επίσης να δω και τους δημοτικούς συμβούλους της ενότητας Παλλήνης, με τι μούτρα θα διεκδικήσουν ξανά ψήφο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές από γείτονες και γνωστούς που τους χαϊδεύουν με υποσχέσεις σε κάθε ευκαιρία και κάθε γιορτή και πανηγύρι.
Το κεντρικό λοιπόν ερώτημα είναι ποιος μπορεί πραγματικά και όχι εικονικά να διεκδικήσει; Η εμπειρία δείχνει πως καμμιά κυβέρνηση (πρώτη φορά αριστερά, ή τελευταία δεξιά) δεν δίνει λύση, παρά μόνο αν αυτοί που θα ξαναπιέσουν θα το κάνουν φορτικά μαζικά και  απαιτητικά.
Συνδημότες ετοιμαστείτε, αλλιώς φως δεν βλέπετε.
Προσέξτε αυτή τη φορά ποιους θα εμπιστευθείτε!
Οδυσσέας Ρομπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: