Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ενταξη το έτος... 3000!

Με την ευρω-τουρκική συμφωνία για το προσφυγικό ασχολούνται τα τελευταία 24ωρα οι Βρετανοί, λίγες εβδομάδες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή το «διαζύγιο» με την Ε.Ε.
Τη συζήτηση πυροδότησε το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Sunday Express» -που υποστηρίζει τις θέσεις του ξενοφοβικού UKIP-, σύμφωνα με το οποίο «δώδεκα εκατομμύρια Τούρκοι λένε πως θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο» και είναι «βασικά άνεργοι και φοιτητές». Τη σκυτάλη πήρε αμέσως η υφυπουργός Αμυνας της κυβέρνησης Κάμερον, η Πένι Μόρντοντ, ένα από τα –πολυάριθμα– στελέχη των «Τόρις» που υποστηρίζουν το Brexit ή σωστότερα το Leave (Φεύγω), όπως αποκαλούν το... «Οχι» στη Γηραιά Αλβιώνα: η Μόρτοντ δήλωσε χτες στο BBC ότι είναι «πολύ πιθανό» η Τουρκία να

ενταχθεί στην Ε.Ε. μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια, χωρίς να μπορεί η Βρετανία να αντιταχθεί σε αυτή τη διεύρυνση, για να συμπληρώσει κινδυνολογικά ότι «ψήφος υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ψήφος για να επιτραπεί σε ανθρώπους από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Τουρκία να έρθουν ελεύθερα στην πατρίδα μας, όταν η χώρα τους θα έχει ενταχθεί στην Ε.Ε.».
Και, για όσους δεν είχαν τρομάξει αρκετά, τόνισε ότι «πολλές από τις χώρες αυτές έχουν υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, καθώς και προβλήματα με συμμορίες και τρομοκρατικούς πυρήνες»!
Ο Ντέιβιντ Κάμερον έσπευσε να βάλει τη Μόρτοντ στη θέση της, δηλώνοντας ότι τα περί τουρκικού μεταναστευτικού κύματος προς τη Βρετανία είναι αβάσιμα, καθώς η Αγκυρα «θα χρειαστεί αρκετές δεκαετίες» για να είναι έτοιμη για ένταξη και ακόμη και τότε η Βρετανία θα έχει δικαίωμα βέτο, όπως όλες οι χώρες της Ε.Ε. «Με τον ρυθμό που προχωρούν τα πράγματα, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το... 3000 για να δούμε την Τουρκία να εντάσσεται!» είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: