Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Καταδίκη της Johnson & Johnson για πρόκληση καρκίνου των ωοθηκών

Αποζημίωση ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να πληρώσει η εταιρεία Johnson & Johnson σε μια Αμερικανίδα που την κατηγόρησε ότι η χρήση των προϊόντων με τάλκη της προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών  Η απόφαση του δικαστηρίου του Μιζούρι, είναι η δεύτερη ήττα της εταιρείας η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με 1.200 ακόμη μηνύσεις για μη προειδοποίηση των καταναλωτών για κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν τάλκη.
Η 62χρονη Γκλόρια Ρίστεσουντ είπε ότι χρησιμοποιούσε προϊόντα της εταιρείας με σκόνη ταλκ στα γεννητικά της όργανα για δεκαετίες. Μεταξύ αυτών ήταν και η ευρέως διαδεδομένη σκόνη για μωρά. Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές η σύνδεση με τον καρκίνο των ωοθηκών είναι αναπόδεικτη, ενώ η εταιρεία επιμένει ότι τα προϊόντα της είναι ασφαλή και θα ασκήσει έφεση.

Παρόμοια απόφαση για την Johnson & Johnson είχε υπάρξει και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 72 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια γυναίκας που έχασε τη ζωή της από καρκίνο των ωοθηκών.
Η Γκλόρια Ρίστεσουντ είχε διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών το 2011 και έπρεπε να υποβληθεί σε υστερεκτομή και άλλες σχετικές χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή την περίοδο ο καρκίνος της βρίσκεται σε ύφεση. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της γυναίκας, η ποινή είναι ικανοποιητική.

www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: