Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Όταν ο Βενιζέλος έπαιρνε τηλέφωνο σε μιζαδόρικους τραπεζικούς λογαριασμός και το σήκωνε ο Σπηλιωτόπουλος!

«Οι Εξεταστικές γεννούν εχθρότητα» είπε κατά την επανεμφάνισή του ο Κώστας Σημίτης, θεωρώντας μάλλον πως επειδή τα φερόμενα εγκλήματα κατά του Δημοσίου στην περίπτωση του Παπαντωνίου έχουν παραγραφεί, τότε γιατί να κλάψει κάποιος για το θύμα! Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο πολιτικού φενακισμού, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, άλλοτε πολιτικός συνδαιτυμόνας του κ. Σημίτη, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από την υπόθεση του Τσοχατζόπουλου.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2005, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τους πυραύλους TOR-M1, ο τότε Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν για άλλη μια φορά αδικαιολόγητος, όπως λέει και η διαφήμιση. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του για το δίκιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, φτάνοντας στο σημείο να απαιτεί από τη Νέα Δημοκρατία να ζητήσει συγγνώμη για τους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου γιατί τους «ταλαιπώρησε αδίκως.
Για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα ο έγκριτος συνταγματολόγος, είχε προηγηθεί ένας σουρεαλιστικός διάλογος με τον Βύρωνα Πολύδωρα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Βενιζέλος αποκάλεσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους -που επί της ουσίας ήταν οι οδοί για τη διακίνηση του μαύρου χρήματος των μιζών- ως τηλεφωνικούς αριθμούς.
Διαβάστε το διάλογο:
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δοκιμάσατε να πάρετε τηλέφωνο; Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. 21.000.000 δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.
Μετά από αυτόν τον επικό διάλογο, σύμφωνα με τον οποίο ο Βενιζέλος καλούσε στο τηλέφωνο αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και απαντούσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Πολύδωρας απασφάλισε, χαρακτηρίζοντας τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, πολιτικό πυροβολητή.
Κα;ι κάπως έτσι, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον κάτωθεν διάλογο: 
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε λοιπόν στον ελληνικό λαό: «Δεν ήταν τίποτα, παιδιά. Τετρακόσια δισεκατομμύρια δραχμές πέταξαν οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές του ΠΑΣΟΚ ως υπουργοί Εθνικής Αμύνης στο βρόντο! Τώρα εγείρω το εξής ερώτημα: Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς! Ας διαλέξουν και ας πάρουν! (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.)
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο και ακραίο!
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Απαράδεκτα θα ακούσετε, διότι απαράδεκτα επράξατε! (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.)
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πρώτη φορά μιλάτε έτσι! Δεν έχετε ξαναμιλήσει έτσι!
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Το TPQ-37, ελληνικέ λαέ, δεν είναι τίποτα, είναι καλό εργαλείο. Εξακόσια μέτρα απόκλιση στόχου κάνει μοναχά». Ο Ρήλεϋ, ο Αμερικανός στρατηγός… (Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.)
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Σας ενοχλούν! Δεν πειράζει.
ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ε, όχι!
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Τα επράξατε, θα ακούσετε την ηχώ των πράξεών σας. Αυτή είναι η ηχώ των πράξεών σας!

 .koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: