Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Εκτός ορίων ο πόλεμος Ολλανδίας-Τουρκίας - Ακυρώθηκε εκδήλωση του Τσαβούσογλου στην Ελβετία

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Χάγης ότι δεν επιτρέπει στο αεροπλάνο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών να προσγειωθεί, η Άγκυρα απάντησε αποκλείοντας την πρόσβαση στην ολλανδική πρεσβεία και το προξενείο 'για λόγους ασφαλείας'.
Στην Κωνσταντινούπολη περίπου χίλιοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο προξενείο φωνάζοντας συνθήματα υποστήριξης στον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, διαδηλωτές πέταξαν αυγά και πορτοκάλια και στην ολλανδική πρεσβεία στην Άγκυρα.
Ακυρώθηκε εκδήλωση του Τσαβούσογλου στη Ζυρίχη
Ο Τσαβούσογλου θα συμμετείχε σήμερα σε μια εκδήλωση στη Ζυρίχη, όμως αυτή ακυρώθηκε μετά την άρνηση του ξενοδοχείου που θα τη φιλοξενούσε, σύμφωνα με την ελβετική ραδιοφωνία- τηλεόραση (RTS).
Εξάλλου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή, που βρίσκεται σε άδεια, στην Άγκυρα 'για κάποιο χρονικό διάστημα'.
Η τουρκική κυβέρνηση βασίζεται στην εκστρατεία της στην Ευρώπη για να πείσει τη διασπορά να ψηφίσει 'ναι' στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.
Η κρίση μεταξύ Ολλανδίας και Τουρκίας σημειώνεται λίγες ημέρες πριν τις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ισλάμ.
Το αντιισλαμικό, ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να κερδίζει τη δεύτερη θέση.
Η προεκλογική εκστρατεία του Ερντογάν έχει προκαλέσει εντάσεις και με τη Γερμανία, καθώς πολλές γερμανικές πόλεις ακύρωσαν εκδηλώσεις υπέρ του Τούρκου προέδρου.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: