Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Βγάζουν φόρα παρτίδα τα προσωπικά δεδομένα στο ίντερνετ

Την έντονη αντίδραση και την οργή των Αμερικανών προκάλεσε η απόφαση που έλαβε την περασμένη Τρίτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζοντας υπέρ της κατάργησης ενός νόμου που είχε ψηφιστεί υπό την προεδρία Ομπάμα και ανάγκαζε τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) να ζητούν άδεια από τους χρήστες για τον διαμοιρασμό προσωπικών τους πληροφοριών, όπως των δεδομένων τοποθεσίας.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο εν λόγω νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ανάγκαζε τους παρόχους να παίρνουν σαφή άδεια από τους χρήστες για τον διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων όπως η «ακριβή γεωγραφική τοποθεσία, πληροφορίες που αφορούν στα οικονομικά, την υγεία, τα παιδιά και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και στο ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο, το ιστορικό χρήσης εφαρμογών και το περιεχόμενο των επικοινωνιών».
Επιπλέον, θα επιβαλλόταν στους παρόχους να παρέχουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να επιλέγουν την εξαίρεσή τους από τον διαμοιρασμό λιγότερο ευαίσθητων πληροφοριών.
Ωστόσο, οι υποστηρικτές της κίνησης αυτής πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτόν θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, παρά το γεγονός πως θα «επηρεάσει δραματικά» την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το νέο νόμο θα υπογράψει σύντομα ο νυν Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ.
Στην κατάργηση του παλαιού νόμου τάσσονται σημαντικοί πάροχοι, όπως η Verizon, η AT&T και η Comcast, που υποστηρίζουν ότι οι ISP υπόκεινται σε αυστηρότερους νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε σχέση με εταιρείες όπως η Google και το Facebook
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: