Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Αθώωση Λυκουρέζου για την «υπόθεση Αιξωνή»

Την αθώωση του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου για την αποκαλούμενη υπόθεση της Αιξωνή, εισηγήθηκε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Η εισαγγελική λειτουργός Μαρία Μαλούχου ζήτησε την πλήρη αθώωση από τις κατηγορίες του δικηγόρου κάνοντας δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του καθώς και την απαλλαγή της συμβολαιογράφου Δέσποινας Σεχιώτη, που υπερασπίζεται ο ποινικολόγος, Βασ. Καπερνάρος.
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση καταγγελλόμενης καταπάτησης μεγάλης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας. Σύμφωνα με την κατηγορία επρόκειτο για ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα, με απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό, η οποία ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση, και φέρεται να καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.
Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, επιχειρηματίες, ιδιώτες καθώς και ένας πολιτικός μηχανικός.
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: