Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Πολεμικό σκηνικό ανάμεσα σε Ρωσία και Ισραήλ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγορεί το Ισραήλ για την κατάρριψη κατασκοπευτικού ρωσικού αεροσκάφους «Ιλιούσιν Il-20» με 15μελές πλήρωμα στη Λαττάκεια της Συρίας, στις ακτές της Μεσογείου. Η Μόσχα υποστηρίζει πως ισραηλινά αεροσκάφη ανάγκασαν το ρωσικό αεροσκάφος να μπει σε περιοχή της συριακής αεράμυνας, που κατέρριψε το αεροσκάφος.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει πως διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει με ανάλογο τρόπο στις «ανεύθυνες κινήσεις του ισραηλινού στρατού» που δεν συνάδουν με το πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Γαλλία διαψεύδει την εμπλοκή της στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοβ, δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι λόγω δράσεων του ισραηλινού στρατού 15 στελέχη της ρωσικής αεροπορίας έχασαν τη ζωή τους. «Αντιμετωπίζουμε ως εχθρικές τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού. Ως αποτέλεσμα των ανεύθυνων πράξεων τους 15 στελέχη έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε ο Κονασένκοβ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ότι το κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, κοντά στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας. Σύμφωνα με το 
Haaretz, ο Κονασένκοβ δήλωσε ότι «οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το ρωσικό αεροσκάφος σαν ασπίδα, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα, τα οποία το κατέρριψαν. Οι ισραηλινοί πιλότοι δεν υπήρχε πιθανότητα να μην είχαν εντοπίσει το αεροπλάνο. Παρόλα αυτά, προχώρησαν σκόπιμα στην προβοκατόρικη κίνηση».

‘Όπως αναφέρει το Russia Today
, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας πέθαναν εξαιτίας της ανεύθυνης κίνησης του ισραηλινού στρατού. «Αντιλαμβανόμαστε ως εχθρικές τις πράξεις προβοκάτσιας από το Ισραήλ. 15 υπάλληλοι του ρωσικού στρατού πέθαναν εξαιτίας των ανεύθυνων πράξεων του ισραηλινού στρατού. Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το πνεύμα της συνεργασίας ανάμεσα σε Ρωσία και Ισραήλ. Διατηρούμε το δικαίωμα για μια αντίστοιχη απάντηση».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και από τη γαλλική φρεγάτα «Auverge», η οποία βρισκόταν στην περιοχή εκείνη την ώρα, αλλά εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού τόνισε ότι «οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτή την επίθεση».
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: