Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Το θερινό παλάτι του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα - Θα έχει 300 δωμάτια, ιδιωτική παραλία και ελικοδρόμιο

Την ώρα που η τουρκική οικονομία βουλιάζει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματά να είναι μεγαλομανής.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ στη γείτονα, ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσισε να φτιάξει ένα θερινό... ανάκτορο για τις διακοπές του με 300 δωμάτια. Συγκεκριμένα, το χτίζει στον στον κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας και το κόστος ανέγερσης της υπολογίζεται στα τρία εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Τα σχέδια προέβλεπαν αρχικά την ανακαίνιση ενός ξενώνα τεσσάρων δωματίων που κατασκευάστηκε στον ίδιο απομονωμένο κόλπο επί θητείας του Τουργκούτ Οζάλ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τους διαδόχους του. H αξία του, προ έργων εκτιμήθηκε στα 30 εκατ. τουρκικές λίρες, αλλά τελικά αποφασίστηκε η κατεδάφιση του ξενώνα αυτού και η ανέγερση της νέας έπαυλης του Ερντογάν, θύματα της οποίας έπεσαν περίπου 50.000 δέντρα, επειδή θα κατασκευαστεί ένας δρόμος πρόσβασης μήκους 17 χιλιομέτρων.

Στο θερινό παλάτι του Ερντογάν θα κατασκευαστεί προβλήτα, ελικοδρόμιο, πισίνες, χώροι αναψυχής, μπάνγκαλοους, κτήρια για το προσωπικό ενώ μεταφέρθηκαν και 12.000 τόνοι άμμου για την παραλία.
Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν φέρεται να σχεδιάζει και μία κατοικία στις της λίμνης Βαν, συνολικού εμβαδού 1.071 τ.μ. -συμβολικός αριθμός για να θυμίζει τη χρονολογία της νίκης των Σελτζούκων του Αλπ Αρσλάν επί των Βυζαντινών. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα τέλη του περασμένου μήνα η νέα έπαυλη θα είναι ένα μνημείο για τη νίκη αυτή και θα κατασκευαστεί εκεί που είχε στήσει τη σκηνή του Αλπ Αρσλάν, στο Αχλάτ, περίπου 50 χλμ. βόρεια του Μαντζικέρτ.
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: