Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Το «ιπτάμενο παλάτι» αξίας 400 εκατ. δολαρίων που απέκτησε ο Ερντογάν

Τι και αν η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει. Ο Σουλτάνος Ερντογάν απέκτησε ένα... «ιπτάμενο παλάτι». Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκτησε από το Κατάρ ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 747-8 σε έκδοση VIP. Το αεροσκάφος έφτασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το πρωί της Τετάρτης.


Ωστόσο, ορισμένα τουρκικά δημοσιεύματα θέλουν το αεροπλάνο να είναι δώρο του Εμίρη του Κατάρ, Τανιμ μπιν Χαμαντ αλ Θανί και όχι μια αγορά του Ερντογάν. Όπως και να έχει η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις την ώρα που η οικονομία της χώρας οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) αντέδρασε έντονα και χαρακτήρισε το αεροσκάφος ως «ιπτάμενο παλάτι».
Το υπερπολυτελές αεροσκάφος κοστίζει 400 εκατ. δολάρια και διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και δύο τεράστιες αίθουσες δεξιώσεων. Επίσης, διαθέτει ένα σύστημα ψυχαγωγίας Panasonic και ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας. Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με διάφορες αίθουσες εκδηλώσεων, σαλόνια, αίθουσες συνεδριάσεων, χώρους καθισμάτων πρώτης κατηγορίας και ακόμη και δικό του νοσοκομείο.
«Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους κατοίκους της Τουρκίας να εφαρμόζουν λιτότητα. Όμως οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πολυτέλεια και την φαντασία», τόνισε ο αντιπρόεδρος του CHP, Γκαμζέ Τατσέρ, με γραπτό αίτημα που διαβιβάστηκε στον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι.
Το VIP 747-8 είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει με άνεση 76 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος και θα πάρει τη θέση του ανάμεσα στα λοιπά 11 κρατικά αεροσκάφη του στόλου ανάμεσα στα οποία και τρία ελικόπτερα, ενώ ένα από τα αεροσκάφη αυτά ανήκε κάποτε στον Τυνήσιο δικτάτορα Ζινέ αλ Αμπιντίν και αγοράστηκε από την Τουρκία προς 78 εκατομμύρια εκατομμύρια το 2016.
 koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: