Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Αυτά συμβαίνουν όταν τα συμφέροντα δεν προλαβαίνουν να μιλήσουν πριν τη βούληση του Λαού!


Σε δύσκολη θέση η Μέι - Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες με την ΕΕ για το Brexit  Στριμωγμένη για τα καλά είναι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι αφού όπως φαίνεται δεν μπορεί να βρεθεί μέση λύση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για το Brexit.

«Είμαστε σε αδιέξοδο» δήλωσε η Τερέζα Μέι και υπογράμμισε την προθυμία της να οπισθοχωρήσει εάν χρειαστεί - τελειώνοντας με τις λέξεις «είμαστε έτοιμοι». Σε δήλωση που έκανε εκτάκτως από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις τις ΕΕ ως «μια κακή συμφωνία». Έχω πει ότι μια μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία».

«Τώρα μπορούμε να ακούσουμε από την ΕΕ ποια είναι η πραγματική εναλλακτική και μπορούμε να τη συζητήσουμε. Η ΕΕ θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Δεν θα ανατρέψω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ούτε θα διαλύσω τη χώρα μου. Χρειαζόμαστε σοβαρή δέσμευση για να λύσουμε τα δύο μεγάλα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις και είμαστε έτοιμοι», τόνισε η Μέι και υποστήριξε ότι καμία από τις επιλογές που έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν έχει γίνει αποδεκτή.

Η κ. Μέι ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit, συμπεριφέρθηκε στους Ευρωπαίους ομολόγους της «με τίποτα περισσότερα από σεβασμό» και σημείωσε πως απαιτεί «το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί το ίδιο».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να εγγυηθεί τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία για Brexit.
«Είστε οι φίλοι μας, οι γείτονές μας, οι συνάδελφοί μας. Θέλουμε να μείνετε». Στο ίδιο πλαίσιο, προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας, σημειώνοντας: «Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την επιστροφή σε σκληρά σύνορα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ εξέπληξε τους Βρετανούς αξιωματούχους, κάνοντας μια απροσδόκητη δήλωση στο τέλος της Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, λέγοντας ότι οι προτάσεις της κυρία Μέι για το Brexit «δεν θα λειτουργήσουν».
Από την πλευρά της η Τερέζα Μέι βλέποντας την πίεση να αυξάνεται, στάθηκε στις δηλώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τουσκ πως οι προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου θα υπονόμευαν την ενιαία αγορά, αλλά πρόσθεσε ότι ο κ. Τουσκ δεν έδωσε κάποια άλλη λύση πάνω στο ζήτημα επομένως οι συνομιλίες οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Σημείωσε δε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ μακριά ακόμη αναφορικά με τις οικονομικές σχέσεις μετά το Brexit.
Οι δηλώσεις της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου κλιμάκωσαν περαιτέρω την πτώση της λίρας έναντι του δολαρίου με το βρετανικό νόμισμα να υποχωρεί κατά 1,15%.
 .koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: