Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ένωση Κεντρώων! Κίνδυνος αφανισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας

Οριακή είναι η κατάσταση στην Ένωση Κεντρώων. Όλα ξεκίνησαν μετά  την περίεργη συμπεριφορά του βουλευτή  του κόμματος, Δημήτρης Καβαδέλλας στην ΔΕΘ και τα όσα μετά είπε προς υπεράσπισή του και σε επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Καβαδέλλας είχε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει την διοίκηση της ΔΕΘ γιατί στην πρόσφατη επίσκεψή του, του ζητήθηκε να περάσει από το Ταμείο και να πληρώσει το εισιτήριο των 7 ευρώ!
Η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ένωση Κεντρώων. Στις 19.09.2018 ο Γιάννης Σαρίδης υπέβαλλε και μετέπειτα ανακοίνωσε επίσημα την παραίτηση του από την Ένωση Κεντρώων, και συγκεκριμένα από την θέση του Γραμματέα της ΚΟ.
Απο εκείνη τη στιγμή στο κόμμα επικρατεί ένας μεγάλος αναβρασμός, με τις νέες εξελίξεις να γράφονται σήμερα. Ο κ. Σαρίδης αρνήθηκε στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος να ζητήσει συγγνώμη για την… αναστάτωση που του καταλογίζεται ότι προκάλεσε στο κόμμα, με τους ψιθύρους να κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποίησή του.
Και τώρα έρχεται το… δεύτερο χτύπημα. Κι αυτό διότι ο βουλευτής του κόμματος, Αριστείδης Φωκάς, δήλωσε στο Βεργίνα TV πως προτίθεται αύριο να ανεξαρτητοποιηθεί, αφήνοντας έτσι το κόμμα με 4 μόλις βουλευτές
Καθησυχάζει το κόμμα
«Η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΚ:
«Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων παρουσιάστηκαν διαφορές απόψεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έδωσε σε όλες τις πλευρές περιθώριο προσέγγισης και λογικής. Άσχετα από την στάση που θα τηρήσει έκαστος, η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».
Γεγονός είναι, ότι με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Φωκά η Ενωση Κεντρώων μένει με 5 βουλευτές και αν τελικά υλοποιήσει την απειλή του ο κ. Σαρίδης, τότε θα μείνει με τέσσερις, που σημαίνει ότι βάση του κανονισμού της Βουλής παύει να είναι κοινοβουλευτική ομάδα. Συνεργάτης πάντως του Βασίλη Λεβέντη δήλωνε ότι «τον Σαρίδη περιμέναμε, τελικά έφυγε ο Φωκάς».
.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: