Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

1. Σχεδόν 2 μήνες από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, τα 3 Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας αδυνατούν να ολοκληρώσουν και να ομαλοποιήσουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Αιτία, η καθυστέρηση των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου να καταλήξουν στην επιλογή των (δυστυχώς για μιά ακόμη φορά) ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των καλλιτεχνικών μαθημάτων (κινηματογράφου, θεάτρου και χορού), κάτι που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, προφανώς όχι από ολιγωρία ή αστοχία, αλλά συνειδητά και με στόχο  την απαξίωση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

2. Καταγγέλλουμε την αθέτηση των υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας, στην οποία, από τις αρχές του 2010 είχαμε επισημάνει την ανάγκη και την απαίτησή μας για έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, παίρνοντας κατηγορηματικές πλην όμως αόριστες υποσχέσεις τουλάχιστον τρεις φορές.

3. Καλούμε τις σχολικές κοινότητες των τριών καλλιτεχνικών σχολείων, καθώς και τις αντίστοιχες των μουσικών σχολείων (που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα), σε από κοινού συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την διεκδίκηση της ουσιαστικής λειτουργίας των σχολείων.

4.  Διοργανώνουμε την Τετάρτη 3/11/2010, συνέντευξη τύπου, μπροστά στην είσοδο του υπουργείου  Παιδείας (Μαρούσι), στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας την στήριξη των εκπαιδευτικών ενώσεων, των ενώσεων γονέων και κάθε φορέα της σχολικής κοινότητας.

5.  Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις απόπειρες ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων, με τις εισαγγελικές και αστυνομικές παρεμβάσεις για τον «εντοπισμό»,  των λεγόμενων «υπευθύνων των μαθητικών κινητοποιήσεων». Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν γινόμαστε οι καταδότες των παιδιών μας. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης αντιμετωπίζονται με λύσεις, και όχι με τον καταδικασμένο στην συνείδηση του λαού μας χαφιεδισμό.          

Γέρακας 24/10/2010       
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Δεν υπάρχουν σχόλια: