Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Περί αποχέτευσης

Ο σταθμός επεξεργασίας λυμάτων στην Λάρνακα
Δελτίο τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2010 και θέμα «Με την προκήρυξη του έργου Κορωπίου-Παιανίας αρχίζει η υλοποίηση των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων της Ανατολικής Αττικής», μας ενημερώνει για την πορεία των έργων της αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική.

Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα έργα που είναι σε εξέλιξη και στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέχρι το 2014.
Συγκεκριμένα αναφέρονται:
• Η αναβάθμιση του ΕΕΛ Μαρκοπούλου
• Η μελέτη εγκατάστασης για το Κορωπί και τους παρακείμενους δήμους και οικισμούς και
• Το ΕΕΛ που θα εξυπηρετεί την Ραφήνα, την Αρτέμιδα, μέρος της Νέας Μάκρης και άλλους μικρότερους δήμους (ποιους να εννοεί άραγε;)

Τέλος αναφέρει την προκήρυξη του έργου «ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ - ΠΑΙΑΝΙΑΣ», με προθεσμία υποβολής προσφορών την 28η Δεκεμβρίου 2010.

Για την αποχέτευση στα κεντρικά Μεσόγεια και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Παλλήνης ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου.

Μόνη εξαίρεση είναι η οριοθέτηση του ρέματος Ραφήνας, η ανυπαρξία της οποίας αποτέλεσε και τον λόγο προσφυγής στο ΣτΕ και τελικά το σταμάτημα του έργου του ΚΕΛ Μεσογείων. Μόνο που στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου η χωροθέτηση αναφέρεται μόνο στην Ραφήνα τη Νέα Μάκρη και την Αρτέμιδα κι όχι στις υπόλοιπες περιοχές.

Το ερώτημα που τίθεται προς τους αρμοδίους είναι:

1. Όταν μιλάτε για οριοθέτηση του ρέματος Ραφήνας εννοείτε το σύνολο του ρέματος ή μόνο τμήματος που θα εξυπηρετεί το ΕΕΛ Ραφήνας - Νέας Μάκρης - Αρτέμιδας;

2. Τι σκοπεύετε να κάνετε με την αποχέτευση στα κεντρικά Μεσόγεια, δηλαδή στο νέο δήμο Παλλήνης, και τους γύρω οικισμούς που σήμερα έχουν περισσότερους από 60000 μόνιμους κατοίκους;

Σχόλιο

Δεν θέλω να πιστέψω ότι οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι το πρόβλημα της αποχέτευσης των κεντρικών Μεσογείων έχει λυθεί, όπως άφηναν να εννοηθεί τα προεκλογικά φυλλάδια του συνδυασμού του μελλοντικού δημάρχου ο οποίος υποστήριζε ότι ο Γέρακας έχει αποχέτευση (εννοώντας προφανώς ότι ένα τμήμα του όχι πολύ μεγαλύτερο από το 10-15 % της έκτασης του μπορεί δυνητικά να συνδεθεί με τον αγωγό της Αγίας Παρασκευής).

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ εδώ

Άννυ Βλαχοπουλιώτη, Παλλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: