Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ



Δελτίο Τύπου
  • Πλήρης διαφάνεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής
  • Δεν θα δεχθούμε αποφάσεις επιτροπής που δεν έχει διεξαχθεί με τη διαδικασία που θέτει ο Νόμος
  • Να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα της Παιδείας
  • Να απαιτηθούν από την κεντρική διοίκηση παρακρατηθέντες πόροι
  • Δημοτική Συγκοινωνία και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες
Τέσσερα θέματα ανέδειξε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27-1-2011) ο επικεφαλής της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Το πρώτο αφορά την λειτουργία δύο κρίσιμων δημοτικών επιτροπών. Ο κ. Μπουλμπασάκος δήλωσε ότι σύμφωνα με το άρθρο 75 του «Καλλικράτη» οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι δημόσιες.

«Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα δεχθεί αποφάσεις οποιασδήποτε Επιτροπής που δεν έχει διεξαχθεί σύμφωνα με τον Νόμο» είπε ο κ. Μπουλμπασάκος. Η επισήμανση αυτή έγινε με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία έγινε «εν κρυπτώ» - δεν ενημερώθηκαν ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Μπουλμπασάκος έθεσε και το θέμα να συνεδριάζουν οι Επιτροπές και τα Τοπικά Συμβούλια σε ώρες που μπορεί να τις παρακολουθούν και οι δημότες.

Το μείζον θέμα να λειτουργήσει στο Δήμο Παλλήνης δημοτική συγκοινωνία που να εξυπηρετεί όλους τους δημότες επεσήμανε ο κ. Μπουλμπασάκος καταθέτοντας την εξής πρόταση: «Να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποφασιστεί η λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας με τοπικά δρομολόγια που θα συνδέουν όλες τις δημοτικές κοινότητες με τους σταθμούς του Μετρό, του Προαστιακού, το Δημαρχείο και τις υπηρεσίες».

«Στον καιρό της κρίσης και της υπερβολικής αύξησης της τιμής των εισιτηρίων η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία θεωρεί ότι ο Δήμος μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες» είπε ο κ. Μπουλμπασάκος προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την κοινωνική πολιτική του δήμου.

Σε ότι αφορά τα θέματα της Παιδείας η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία ζητά να συζητηθεί ως ειδικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και να επιδοτηθούν όλες οι σχολικές επιτροπές προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε ανελαστικές λειτουργικές ανάγκες (πετρέλαιο κ.α.)

Τέλος ο κ. Μπουλμπασάκος ζήτησε ο Δήμος να απαιτήσει τους πόρους που παρακρατούνται από την κεντρική διοίκηση καθώς επίσης να ενταχθούν τα εκκρεμή έργα του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ στο ΕΣΠΑ προκειμένου να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα που εκτελούνται στο Δήμο.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: