Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων

Σε δημόσια διαβούλευση για τέσσερις ημέρες δόθηκε το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Το νομοσχέδιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της «Ανοικτής Διακυβέρνησης».

Τα κριτήρια για τη συνένωση σχολείων είναι οι κτιριακές υποδομές, οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο μετακίνησης. Το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει και τις καταργήσεις σχολείων.

Παράλληλα, το υπουργείο τονίζει ότι «θα τηρούνται οι κανονιστικές ρυθμίσεις για το μέγιστο αριθμό μαθητών, έως 25 για την πρωτοβάθμια και έως 30 για τη δευτεροβάθμια, ενώ θα εκτιμάται και η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο αλλά και η συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες και η διάρκεια κάλυψης της διαδρομής για την άφιξη στο νέο σχολείο».

Η διάρκεια της διαδρομής, στις δύσκολες και δυσπρόσιτες περιοχές, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τη μισή ώρα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα 45 λεπτά για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το υπουργείο σημειώνει ότι «στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης θα συντελέσει η γνώμη των εκπροσώπων νέων δήμων».

Όσον αφορά στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα.
 
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: