Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Ποιος θέλει να σκοτώσει το ευρώ;»

Κερδίστε πέντε διπλές προσκλήσεις!

Γιατί και πώς η κρίση του ευρώ βύθισε τις ευρωπαϊκές οικονομίες; Τι ρόλο παίζει η Ελλάδα; Μήπως η επόμενη κρίση σημαίνει και το τέλος του ευρώ;

Το tvxs δίνει πέντε διπλές προσκλήσεις στα Μέλη Χωρίς Σύνορα που θα στείλουν e-mail στο mxs@tvxs.gr  μέχρι την Τρίτη στις 7μ.μ. για το ντοκιμαντέρ «Ποιος θέλει να σκοτώσει το Ευρώ;», των Jean-Michel Meurice and Jean Quatremer, που μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο των προβολών που διοργανώνει η ομάδα CineDoc. Την ταινία θα παρουσιάσουν ο Τάσος Τέλλογλου, η Σοφία Παπαϊωάννου και ο βραβευμένος Γάλλος δημοσιογράφος της εφημερίδας Liberation και σεναριογράφος της ταινίας Jean Quatremer.

Η ταινία περιγράφει την έκρηξη της οικονομικής κρίσης από τον Αύγουστο 2007 έως τον Μάιο 2010 και εξηγεί πώς μία τραπεζική κρίση μεταλλάχθηκε σε κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η πλοκή αυτού του «θρίλερ» στηρίζεται σε μαρτυρίες κορυφαίων πολιτικών και οικονομολόγων, όπως οι Jean-Claude Trichet (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Jean-Claude Juncker (Πρωθυπουργός Λουξεμβούργου και Πρόεδρος του Eurogroup), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας) και Christine Lagarde (Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας).

Μετά την ταινία, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τον Τάσο Τέλλογλου, τη Σοφία Παπαϊωάννου και τον Jean Quatremer για την οικονομική κρίση και για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο Jean QUATREMER είναι εξειδικευμένος στο διεθνές ιδιωτικό δίκαιο και το ευρωπαϊκό δίκαιο και ως δημοσιογράφος στην Libération καλύπτει την ευρωπαϊκή επικαιρότητα από το Σεπτέμβριο του 1990. Επίσης, είναι συν-συγγραφέας δύο βιβλίων αφιερωμένων στην Ευρώπη, τακτικός συνεργάτης πολλών γαλλικών και ξένων ΜΜΕ και έχει σκηνοθετήσει ντοκυμαντέρ για τους σταθμούς Arte, France 2 και France 5. Το ιστολόγιό του http://bruxelles.blogs.liberation.fr/ , που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2005, απέσπασε το 2006 το βραβείο ευρωπαϊκής δημοσιογραφίας Louis Weiss.

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Σίνα 31 http://www.ifa.gr/

Τιμή εισιτηρίου των προβολών 6 ευρώ
Προπώληση στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cinedoc.gr/ , cinedoc.gr@gmail.com
Τηλ.: 210 7211073

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: