Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των ΧΥΤΑ στον Μαραθώνα


Την Πέμπτη 20 Γενάρη 2011 η Συντονιστική Επιτροπή Γραμματικού (Μαραθώνα) κατά των ΧΥΤΑ πραγματοποίησε ανοιχτή συνεδρίαση στον Μαραθώνα, στα πλαίσια της απόφασής της να συνεδριάζει, ανά τακτά διαστήματα σε διαφορετική, κάθε φορά Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Μαραθώνα.

Υπήρξε συμμετοχή πολιτών και φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον για την εξέλιξη του αγώνα.

Στους συμμετέχοντες διακρίναμε τους Αντιδήμαρχους Μαραθώνα κ. Μυλωνά και κ. Στάμο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Μαραθώνα κ. Στεφανίδη και κ. Στάμου, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Βαρνάβα κ. Τσιμίνη και Γραμματικού κ.Κοροβέση, την Τοπική Σύμβουλο Βαρνάβα κ. Αποστόλου, τον πρώην Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ζαγάρη και τον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα κ. Κόλλια.

 κ. Μπούρμπος, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής έκανε αναλυτική ενημέρωση για την μέχρι τώρα πορεία της υπόθεσης, τόσο δε νομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο και αναπτύχθηκε διάλογος, με στόχο την μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών και την ενδυνάμωση του αγώνα.
Σημαντική ήταν η παρουσία και η τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Κερατέας και δυναμικού αγωνιστή ενάντια στον ΧΥΤΑ Κερατέας κ. Ιατρού.
Ο κ. Ιατρού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πορεία του αγώνα στην Κερατέα, τα προβλήματα και τις προοπτικές, τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο συντονισμός της δράσης των δύο περιοχών, σε μια φάση που ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης των Απορριμμάτων παραπαίει και επεσήμανε την ανάγκη εσωτερικής ενότητας, με παραμερισμό των όποιων αντιθέσεων.

Η συνέλευση αποφάσισε:

  • Να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα την πραγματοποίηση συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα τον ΧΥΤΑ και την λήψη απόφασης με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής.
  • Να συνεχιστεί η συμπαράσταση στοβ αγώνα του λαού της Κερατέας.
  • Να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.
ΣΧΟΛΙΟ

Θα σταθούμε στην τοποθέτηση του κ. Ιατρού, ο οποίος πραγματικά "διδάσκει" σε κάθε παρέμβασή του. Το μήνυμά του ήταν ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, αυτό δηλαδή που τούτο το blog και ο διαχειριστής του φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή.

Οι "κραυγές", οι "καταγγελίες", οι "υπόγειες διαδόσεις" για "ξεπουλήματα", για "προδοσίες", όχι μόνο δεν προσφέρουν στον αγώνα, αλλά αντίθετα δημιουργούν μια ζοφερή ατμόσφαιρα, η οποία οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην αποδυνάμωση του μετώπου, στην αποσυσπείρωση και την "παραίτηση" των πολιτών.

Όπως είπε ο κ. Ιατρού έχουμε απέναντί μας ολόκληρο τον Κρατικό Μηχανισμό, που διαθέτει εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, διαθέτει σχέδιο και δομή που μπορεί να το προωθήσει. Και έναν τέτοιο μηχανισμό δεν τον αντιμετωπίζεις διασπασμένος, αλλά ενωμένος κι αποφασισμένος.

Ας απομονώσουμε, λοιπόν, κάποιους ελάχιστους "κραυγάζοντες" και κάποιους ελάχιστους "ψιθυρίζοντες", οι οποίοι μέσα από αυτόν το αγώνα επιδιώκουν να λύσουν προσωπικές ή πολιτικές διαφορές, ή να επιβεβαιωθούν ως "αγωνιστές" και ας διαφυλάξουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ως "κόρη οφθαλμού".
Το μήνυμα του κ. Ιατρού ήταν σαφέστατο:

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Και ένα ακόμη μικρό σχόλιο:

Ο Ιατρού ΔΕΝ εξελέγη Δήμαρχος Λαυρεωτικής, ο Παπαγεωργίου ΔΕΝ εξελέγη Κοινοτάρχης Γραμματικού, ο Κόλλιας ΔΕΝ εξελέγη Κοινοτάρχης Βαρνάβα.
Λέει τίποτα αυτό;

http://gekollias2.blogspot.com/

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: