Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος είναι ο μόνος υποψήφιος δήμαρχοςστο Δήμο Παλλήνης χωρίς χρίσμα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συμπολίτισσες /τες,
Ο συνδυασμός μας προέκυψε από την συνένωση των δυνάμεων των ενεργών πολιτών και των οικολόγων των περιοχών Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας. Προέκυψε με απλό τρόπο, χωρίς διαπραγματεύσεις, όρους και συμβιβασμούς διότι δεν υπάρχουν κηδεμόνες και προσωπικά συμφέροντα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν ανήκει και δεν ακολουθεί κανένα κόμμα. Τα κόμματα σε δεσμεύουν και εμείς δεσμευόμαστε μόνο απέναντι στους πολίτες.

Είμαστε οι μοναδικοί σ’ αυτές τις εκλογές χωρίς ΧΡΙΣΜΑ. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι παρακάλεσαν – υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν για να εξασφαλίσουν χρίσμα/ανοχή από το κόμμα τους.

Συμπολίτη,
Σήμερα καταλαβαίνεις με τον σκληρότερο τρόπο που οδηγεί η τυφλή υπακοή στο κόμμα. Είσαι οργισμένος και ζητάς να αποδοθούν ευθύνες κι αυτοί αλληλοκαλύπτονται, σε εμπαίζουν και ρίχνουν τις ευθύνες σε σένα.
Στη κεντρική πολιτική σκηνή λίγα περιθώρια παρέμβασης και αντίδρασης έχουμε. Χάνονται όλα μέσα στο σύστημα.

Όμως στο Δήμο σου, στη γειτονιά σου, στο δρόμο σου, στο σπίτι σου, στο χώρο που ζεις μπορείς να παρέμβεις καταλυτικά. Γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα και μπορείς να απαιτήσεις, να διεκδικήσεις και να διαμορφώσεις καταστάσεις. Μπορείς με την ψήφο σου και τη συμμετοχή σου να αλλάξεις την καθημερινότητα και να περιορίσεις τη διαφθορά.

Ο Συνήγορος του Πολίτη διαπίστωσε ότι τα Δημαρχεία είναι κέντρα διαφθοράς ρεμούλας και κατασπατάλησης του δημόσιου (του δικού μας δηλαδή) χρήματος. Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ανεξέλεγκτοι, πλουτίζουν κάτω από την στέγη των κομμάτων, λειτουργώντας για την τσέπη τους χωρίς να παράγουν το ελάχιστο έργο.

Τόσα χρόνια βρωμάει η γειτονιά σου από βυτία και λύματα που τρέχουν στους δρόμους, από σκουπίδια και μονίμως βρώμικους κάδους.

Τα πεζοδρόμια είναι στενά, σαν μονοπάτια, γεμάτα αυτοκίνητα, πινακίδες, κάδους και σκουπίδια αδιάβατα για όλους τους πεζούς και πολύ περισσότερο για τους ηλικιωμένους, τις μητέρες με τα παιδικά καροτσάκια και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Τόσα χρόνια οι υποδομές της πόλης είναι άθλιες.
Παρακαλάς εσύ εργαζόμενη μητέρα για θέση του παιδιού σου στον βρεφονηπιακό σταθμό. Παρακαλάς για την λακκούβα, για την καθαριότητα, για τον κάδο της ανακύκλωσης, παρακαλάς για τα απλά κι αυτονόητα.

Μόνος σου προστατεύεις το πράσινο,
μόνος σου ξεχιονίζεις το πεζοδρόμιο σου,
μόνος σου καθαρίζεις το διπλανό οικόπεδο για να μην καείς.
Μόνο υποχρεώσεις έχεις προς την Δημοτική αρχή.

ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ.

Ως πότε θα ανέχεσαι αυτή τη κατάσταση;
Ως πότε θα είσαι και το θύμα και ο υπεύθυνος για όλα;
Ως πότε θα ψηφίζεις εξαρτημένους Δημάρχους με πρόσωπα φθαρμένα και οικονομικά φτιαγμένα από τα δικά σου χρήματα;

Δεν αναρωτήθηκες γιατί οι χρισμένοι δήμαρχοι επιλέγουν τους παλιούς φθαρμένους σύμβουλους τους; Δεν τολμάνε να τους απομακρύνουν, τους ενώνει η διαπλοκή και ο φόβος διαρροής μυστικών υποθέσεων.

Ούτε ο κ. Κωνσταντάς ούτε ο κ. Ζούτσος τόλμησαν να διώξουν τα βαρίδια τους, τους παλιούς και φθαρμένους συμβούλους τους. Αντί για ανανέωση ξανά αναπαλαίωση.

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος πλέον μπορούν να προσφέρουν γιατί κουράστηκαν, στέρεψαν από ιδέες και θυμίζουν καρδιογράφημα μελλοθάνατου.

Ο κ. Κωνσταντάς, δώδεκα χρόνια Δήμαρχος Παλλήνης, απέτυχε κατά κοινή ομολογία.
Ο κ. Ζούτσος, παρέλαβε ένα σημαντικό έργο από τον κ. Παπαδογεωργάκη, το οποίο αδυνατεί να διαχειριστεί πόσο μάλλον να παράξει δικό του. Μην περιμένετε ούτε πέτρα να μετακινήσουν.
Όσο για τον κ. Γκοτσόπουλο, αυτός εξελέγη Δήμαρχος, απέτυχε πανηγυρικά και τώρα επανέρχεται με το μυαλό του στη θέση του στις Βρυξέλλες.

Συμπολίτες/τισες
Δεν σας λέμε ότι θα είμαστε τέλειοι, όμως θα προσπαθήσουμε.
Σας λέμε όμως ότι δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί.
Σας βεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σας, θα έχουμε ανοιχτή γραμμή μαζί σας, να ακούμε το πρόβλημα σας και να πιέζουμε για τη λύση του.

Θα είμαστε ο δικός σας Συνήγορος του Πολίτη. Θέλουμε τις απόψεις σας, τις προτάσεις και τις καταγγελίες σας.

Αυτές τις μέρες, θα βομβαρδιστείτε από προγράμματα και υποσχέσεις. Τα ίδια ωραία προγράμματα και υποσχέσεις των προηγούμενων τετραετιών. Τα προβλήματα όμως παραμένουν ίδια και γίνονται χειρότερα όσο περνάει ο χρόνος.

Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι την κοροϊδία τους.

Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσεις και να τους αγνοήσεις;
Ως πότε θα αδιαφορείς για τον τόπο που ζεις;
Ως πότε θα ανέχεσαι αυτές τις καταστάσεις;

Οι προθέσεις του συνδυασμού μας είναι ειλικρινείς. Υπάρχει όρεξη για δουλειά, γιατί δεν μας επιστράτεψε κανείς, γιατί μόνοι μας αποφασίσαμε να προσφέρουμε, χωρίς προσωπικό συμφέρον και ιδιοτέλεια.

Γι’ αυτό ζητάμε από εσάς να μας στηρίξετε ώστε να αναδειχτεί η φωνή μας στο νέο Δήμο. Θα εκφράζουμε την φωνή σας, τις απόψεις σας, τα προβλήματα και τις προτάσεις σας, ταράζοντας την απραξία και την αδιαφορία τους.

Υπάρχει το πρόγραμμα μας ρεαλιστικό και παρεμβατικό.

Εμπιστευτείτε μας, έστω για δοκιμή, δυναμώστε μας και δεν θα σας απογοητεύσουμε. Κάντε μια νέα αρχή στο ΝΕΟ ΔΗΜΟ, ώστε να μην παραδοθεί αμαχητί στους χρισμένους δημάρχους και τους συμβούλους τους.

Γιάννης Πατήλας
Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος, αρ. φύλλου 162, 1-5 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: