Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΤΆ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ η κα Χριστοφιλοπουλου

Φαρμακεία Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην Αττική. Ελευσίνα, Παλλήνη και Αχαρνές προτείνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου
Η βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία φαρμακείων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην Αττική σε Ελευσίνα, Παλλήνη και Αχαρνές.
Στόχος αυτής της πρότασης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που δεν καλύπτονται και αναγκάζονται να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.
Η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρουσιάζει πολλά προβλήματα σε ότι αφορά την προμήθεια των φαρμάκων τους, αφού ήδη μέσα στο έτος 2012 οι φαρμακευτικοί σύλλογοι προχώρησαν στη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού τέσσερις φορές.

Έτσι, ο μεγαλύτερος αριθμός των ασφαλισμένων, είτε αναγκάζεται να πληρώσει τα φάρμακα του είτε επιλέγει να μην προμηθευτεί τα φάρμακα με κίνδυνο επιδείνωσης της υγείας του.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να λειτουργήσουν άμεσα περισσότερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στην Αττική και συγκεκριμένα από ένα τουλάχιστον στους κεντρικούς δήμους, σε Ελευσίνα για τη Δυτική Αττική, στις Αχαρνές για τη Βόρεια Αττική και στην Παλλήνη για την Ανατολική Αττική, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων και να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους και οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, χωρίς να προκαλούνται δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία τους.

anatolikiattikinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: