Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡ δεν έχει ακούσει τίποτα για τον Κώστα Σπυρόπουλο!

Μόλις γνωστοποιήθηκε η απόφαση απομάκρυνσης του Κώστα Σπυρόπουλου από τη Γενική Διεύθυνση Τηλεόρασης της ΕΡΤ, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σχολίασαν «θα έχει πλάκα που θα βγάλει ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ». Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, δικαιώθηκαν.
Η ΔΗΜΑΡ δια του εκπροσώπου της Ανδρέα Παπαδόπουλου έκανε λόγο για «αναιτιολόγητη απομάκρυνση», «κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και αξιοκρατίας» και άλλα πολλά. Πρόσθεσε μάλιστα ότι (ο Σπυρόπουλος) «πρόλαβε μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες να αναμορφώσει εκ βάθρων το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και να φέρει στο πρόγραμμα της ΝΕΤ τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές».
Φυσικά ο Α. Παπαδόπουλος δεν θυμήθηκε ότι ο Σπυρόπουλος πετσόκοψε μια από αυτές τις καλές σειρές, την «Downton Abbey» γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει αυτό που οι συντηρητικοί βρετανοί δέχθηκαν: το φιλί δύο ομοφυλοφίλων. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα.
Ο Σπυρόπουλος, ο οποίος διακρίνεται για τη δεξιότητά του στην TV και στη ζωή- έχει θητεύσει στην κρατική τηλεόραση και με σοσιαλιστές και με Καραμανλικούς πριν επιστρέψει με τους τρικομματικούς, δεν είναι άγνωστο πρόσωπο. 


Ο τρόπος με τον οποίο έχει πολιτευτεί είναι γνωστός- δεν είναι τυχαίο ότι στην Αγία Παρασκευή αναφερόταν σκωπτικά η εμπειρία του στην μη κυβερνητική οργάνωση «για την υποστήριξη του ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ»- το αναφέρω χωρίς να υιοθετώ την άποψη της έγκριτης συναδέλφου Ντέπυς Γκολεμά περί σκανδάλου.
Γνωστό είναι επίσης ότι πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για εμπλοκές με τις παραγωγές, χωρίς ωστόσο να έχει αποδειχθεί κάτι.
Στο καπάκι, είναι πασίγνωστο ότι πορεύεται περιστοιχιζόμενος από απολύτως έμπιστους- τους άλλους δεν διστάζει να τους ρίχνει στον Καιάδα. Δεν αρέσκεται να συνεργάζεται με ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως θα τον αμφισβητήσουν ή- κυρίως, θα κρίνουν τις αποφάσεις του.
Ενισχυτικό αυτού είναι ότι αμέσως εισηγήθηκε και πέτυχε την πρόσληψη του Γιώργου Μπράμου ως ΠΕΘ- ο οποίος (Μπράμος) αλήθεια, που εργαζόταν πριν επιστρέψει στο ραδιομέγαρο; Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Σπυρόπουλος τους «μη έμπιστους» λέγονται δεκάδες ιστορίες στους διαδρόμους της ΕΡΤ και των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών όπου εργάστηκε.
Το βέβαιο είναι ότι ικανοί δημοσιογράφοι και συνεργάτες εκπαραθυρώθηκαν για λόγους άσχετους με την επαγγελματική τους επάρκεια.
Όλα αυτά, αν η ΔΗΜΑΡ δεν τα έχει ποτέ ακούσει, μπορεί να κόψει το… αυτί της και να το ρίξει στο προαύλιο της ΕΡΤ- θα ακούσει και αυτά και πολλά περισσότερα που δεν είναι τους παρόντος να εξιστορήσω. Και αν ο Ανδρέας Παπαδόπουλος δεν γνωρίζει, ας σκεφτεί να ρωτήσει τον Σταμάτη Μαλέλη, γιατί ουδέποτε επέλεξε (ως διευθυντής) να συνεργαστεί με τον Σπυρόπουλο. Τυχαίο;

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: