Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΘΟΛΑ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Δεν έχει επιλεγεί ακόμα ο Ελ Μπαραντέι
Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι ο οποίος είναι πιθανός εντολοδόχος πρωθυπουργός, δεν έχει ακόμα επιλεγεί, μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, λίγες ώρες αφότου αξιωματούχοι, αλλά και τα κρατικά Μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι ο υποψήφιος πρωθυπουργός θα αναλάβει εντός των επομένων ωρών.
Η τοποθέτηση της κρατικής τηλεόρασης έρχεται κατόπιν της ανακοίνωσης της δεύτερης μεγαλύτερης ισλαμικής οργάνωσης της Αιγύπτου, η οποία, ενώ είχε υποστηρίξει αρχικά τον πολιτικό οδικό χάρτη του στρατού που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, αντιτίθενται στην υποψηφιότητα του φιλελεύθερου Ελ Μπαραντέι.

Ταυτόχρονα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μετέδωσε, δήλωση του εκπρόσωπου της αιγυπτιακής προεδρίας ότι για τη θέση του πρωθυπουργού υπάρχουν αρκετές πιθανές επιλογές. Ο στρατός εκδίωξε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μουρσί την περασμένη Τετάρτη, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μαζικές διαδηλώσεις, στις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.

www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: