Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για τους ιδιώτες γιατρούς που χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία

Εισαγγελική έρευνα διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας που έκανε λόγω για πρόσβαση στα χειρουργεία του νοσοκομείου Αγία Ολγα αλλά και τη διενέργεια χειρουργικών πράξεων από ιδιώτες γιατρούς που δεν ανήκουν στο δυναμικό του νοσοκομείου.
Υπενθυμίζεται πως το ΕΘΝΟΣ ανέφερε την Τετάρτη ότι ιδιώτες και συνταξιούχοι γιατροί, οι οποίοι δεν έχουν καμία οργανική σχέση με το νοσοκομείο, χειρουργούν στο «Αγία Ολγα» και ότι την καταγγελία την έκαναν γιατροί του ιδρύματος.

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεια με επιστολή της προς τον διοικητή, η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο «Αγία Όλγα», η οποία και ζητά από τον διοικητή του νοσοκομείου να διερευνηθεί άμεσα το θέμα, καθώς το ισχύον νομικό πλαίσιο -όπως τονίζουν οι γιατροί- απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά κάθε είδους εμπλοκή ιδιωτών στο δημόσιο νοσοκομείο.
Στο έγγραφο σημειώνεται πως δεν κρίνεται η επιστημονική επάρκεια ή η χρησιμότητα των συγκεκριμένων χειρουργών, αλλά το νόμιμο ή μη αυτής της δραστηριότητας. «Πιστεύουμε ότι τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου έχουν την ευαισθησία να λειτουργήσουν ταχύτατα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και να μας κοινοποιήσουν εγγράφως όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα, που καθιστούν την παρουσία των συγκεκριμένων γιατρών απολύτως διαφανή και νόμιμη» σημειώνουν.
Την άμεση διερεύνηση του θέματος ζητά και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος εκτιμά πως παρόμοια περιστατικά υπάρχουν και σε άλλα νοσοκομεία, για τα οποία ωστόσο δεν έχουν προκύψει συγκεκριμένα στοιχεία. Ο κ. Βαρνάβας, μιλώντας στο «Εθνος», ανέφερε ότι οι ιδιώτες και συνταξιούχοι γιατροί του ΕΣΥ εισέρχονται στα χειρουργεία και συμμετέχουν ή διενεργούν επεμβάσεις επικαλούμενοι το επιχείρημα ότι η επέμβαση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, θα κοστίσει λιγότερο από όσο σε ένα ιδιωτικό, σε βάρος του δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: