Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Προεκλογικοί έλεγχοι για τη λίστα υπόπτων για φοροδιαφυγή.

Τον έλεγχο 500 υποθέσεων από τις 1.747 που περιλαμβάνονται στη λίστα φορολογούμενων ύποπτων για φοροδιαφυγή που έχει το υπουργείο Οικονομικών έχουν ολοκληρώσει ως τώρα τα ειδικά συνεργεία ελέγχου, τα Διπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).
Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζοντας ότι οι υποθέσεις αυτές, εμπλουτίστηκαν με συναφείς ελέγχους (σε συγγενείς κτλ.) και επεκτάθηκαν σε 2.680.

Οι 500 υποθέσεις, αναφέρει το υπουργείο, είτε ολοκληρώθηκαν οριστικά, είτε βρίσκονται σε στάδιο δικαστικής προσφυγής μετά τον έλεγχο ενώ έχουν βεβαιωθεί περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η εισπραξιμότητα των υποθέσεων αυτών, είναι περίπου στο 15% των βεβαιωθέντων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το ΚΕΦΟΜΕΠ ως αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους, προχωρά τον έλεγχο ακόμη 300 υποθέσεων.
Αναφερόμενο σε δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το θέμα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι έλεγχοι των υποθέσεων αυτών συνεχίζονται και ότι «δεν τίθεται κάποιο θέμα ολιγωρίας ή έλλειψης βούλησης στην ολοκλήρωση των ελέγχων, που από την φύση τους είναι πολύπλοκοι και σχετικά χρονοβόροι σε σχέση με άλλες πιο απλές υποθέσεις φοροδιαφυγής».
www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: