Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

«ΌΧΙ» από την τρόικα για ρύθμιση οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

«Όχι» είναι η απάντηση της τρόικας στο αίτημα της κυβέρνησης για ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το σχέδιο που προωθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας προβλέπει 24 έως 100 δόσεις (ανάλογα με το ύψος της οφειλής), με την ελάχιστη καταβολή να αρχίζει από τα 50 ευρώ. Περίπου 3.380.358 είναι οι φορολογούμενοι με χρέη στην Εφορία και 1.243.000 οι ασφαλισμένοι με οφειλές προς τα Ταμεία.
Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία φτάνουν τα 68 δισ. ευρώ (στοιχεία Ιουνίου), με 6 δισ. ευρώ «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα από τον Ιανουάριο, ενώ τα χρέη προς τα Ταμεία ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Βήμα, το ζήτημα της ρύθμισης ετέθη τον Ιούλιο στην τρόικα, αλλά η αντίδραση των δανειστών ήταν «παγωμένη». Το ΔΝΤ εμφανίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πιο αδιάλλακτο και από το νέο εκπρόσωπο της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο.Τα στελέχη του Ταμείου υποστηρίζουν ότι οι πολλές δόσεις θα είναι αντικίνητρο για να ανταποκριθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Σε περίπτωση πάντως που γινόταν η ρύθμιση το ΔΝΤ ζητά αυστηρές προϋποθέσεις όπως η κατάσχεση αν δεν καταβληθούν τρεις δόσεις.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: