Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πολύ γεναιόδωρος ειναι ο μπαγάσας!

Χαρδούβελης στο Bloomberg: Δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή χρέουςΔεν αποτελεί επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η διαγραφή χρέους ξεκαθάρισε με συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο περιθώριο του «road show» που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο.
«Δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή (κούρεμα) του δημοσίου χρέους» είπε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος σημείωσε, αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, ότι «όλες οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές».

Χαρακτήρισε μη ρεαλιστικό τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, με αφορμή την προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιθυμούσαν ακόμη έναν κύκλο εκλογικών αναμετρήσεων. Υποστήριξε ότι οι αποκρατικοποιήσεις επιταχύνονται καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι να επενδύσουν στη χώρα μας, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εμφανίζεται σημαντική επενδυτική ζήτηση για εγχώρια ομόλογα και μετοχές. Και τούτο διότι οι επενδυτές διαπιστώνουν πλέον ότι η Ελλάδα ανακάμπτει.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στη Σκωτία, επεσήμανε ότι τυχόν ανεξαρτητοποίησή της θα επηρέαζε αρνητικά ολόκληρη την Ευρώπη.
 iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: