Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Super Market όπλων...

Δεν χαλαρώνει ο κλοιός της τζιχαντιστικής ISIS γύρω από το κουρδικό Αΐν αλ Αράμπ -ή αλλιώς, Κομπανί- στη βόρεια Συρία, το οποίο προσπαθεί να καταλάβει τις τελευταίες ημέρες παρά την αντίσταση των κουρδικών ενόπλων ομάδων.
Στο στόχαστρο μπήκαν και θέσεις του ΙΚ στην κεντρική Συρία για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της οργάνωσης.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις της αποσχισθείσας από την Αλ Κάιντα οργάνωσης στην περιοχή Χάμαντ, στο ερημικό τμήμα της κεντρικής επαρχίας Χομς.

Στόχους αποτέλεσαν επίσης στην περιοχή εγκαταστάσεις του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου αλ Νούσρα, σύμφωνα με την εδρεύουσα στη Βρετανία οργάνωση. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες.
Εξάλλου, οι ΗΠΑ και οι άραβες σύμμαχοί τους ενέτειναν τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική επαρχία Ράκα, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Ακούστηκαν τουλάχιστον 31 ισχυρές εκρήξεις στη Ράκα και στα περίχωρά της ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, σύμφωνα με την οργάνωση.
Δυτικές χώρες πλησιάζουν διστακτικά τη συμμαχία προθύμων για πλήγματα στο Ιράκ, αλλά όχι στη Συρία
Οι ξένες επιδρομές κατά των τζιχαντιστών στη Συρία συνεχίζονται σχεδόν αδιάλειπτα, με ομάδες ακτιβιστών να μιλούν για πλήγματα και στη περιοχή γύρω από το Κομπανί.

Στη συμμαχία εντάχθηκαν και μαχητικά της RAF, τα οποία απογειώθηκαν από τη βρετανική βάση της Κύπρου.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ηγετικά στελέχη των κουρδικών ένοπλων ομάδων, οι επιθέσεις της ISIS για την κατάληψη της πόλης πάνω στη συροτουρκική μεθόριο εντάθηκαν ακόμη και με βαρύ οπλισμό.

Οι αναφορές θέλουν επίσης και την περιοχή ανατολικά της Παλμύρας, στην επαρχία Χομς, να επλήγη από επιδρομές.
Αργότερα έγινε γνωστό ότι τέσσερα βλήματα όλμων έπεσαν στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.
Ένας από τους όλμους προκάλεσε ζημιές σε άδειο όχημα που ήταν σταθμευμένο κοντά στο Ταβσανλί, ένα χωριό κοντά στην Κομπάνι.


Οι αρχές στη συνοριακή επαρχία Σανλιούρφα απέκλεισαν τον κύριο δρόμο προς τη συριακή μεθόριο καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή, δήλωσε ένας αξιωματούχος στο γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.
Εν τω μεταξύ, το Spiegel σε άρθρο του που δημοσιεύει τη Δευτέρα γράφει ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει η εκπαίδευση των κούρδων στα όπλΑ που τους έχει προμηθεύσει η Γερμανία.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «περίπου 150 αξιωματικοί και υποαξιωματικοί» θα αρχίσουν την εκπαίδευσή τους από τη Δευτέρα στο χειρισμό των τουφεκίων G3, των οπλοπολυβόλων MG3 και των τουφεκίων G36 όπως επίσης και στα αντιαρματικά όπλα που τους έδωσε ο γερμανικός στρατός.
Η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει έως τα «τέλη Νοεμβρίου», διευκρινίζει το Spiegel, και προσθέτει ότι τα πρώτα όπλα έφθασαν την Πέμπτη στο Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, ταυτόχρονα με «5 εκπαιδευτές και ένα νοσοκόμο».

Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: