Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Μήπως να πάρουμε ομπρέλα κύριε Σαμαρά;

«Για ένα χρόνο θα βρέχει λεφτά από την Ε.Κ.Τ και η Ελλάδα δεν θα έχει ούτε σταγόνα» είπε ο απερχόμενος πρωθυπουργός στον Αντένα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να πουλήσει τσαμπουκά στην τρόικα, πριν ακόμα τελειώσει η αξιολόγηση.
Ο κ. Σαμαράς σε όλες τις προεκλογικές παρεμβάσεις του αναδίδει ένα αίσθημα ηττοπάθειας και μιζέριας, ενδεικτικά στοιχεία ότι διανύει πια το τρίτο και τελευταίο στάδιο της γνωστής διαδικασίας: άρνηση, διαπραγμάτευση, αποδοχή.

Αφού αρχικά αρνήθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί επ' ουδενί να σταθεί πλέον και να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο, άρχισε να διαπραγματεύεται, προκειμένου να βρει «πρόθυμους» βουλευτές (τα γνωστά μαξιλαράκια) για να τον στηρίξουν στην προεδρική εκλογή. Αφού αυτό το σενάριο ναυάγησε, τώρα διανύει τη φάση της αποδοχής, αφού ουσιαστικά έχει συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας – μιας ήττας τόσο κομματικής όσο και προσωπικής. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στο βλέμμα του, αλλά και στο πρόσωπό του συνολικά, αφού όλο και πιο σπάνια χαμογελά, ακόμα και στα επικοινωνιακά σποτ.
Σήμερα κατέφυγε και πάλι στη γνωστή θεωρία της χαμένης ψήφου, λέγοντας ότι όσοι στρέφονται σε μικρότερα κόμματα, με την ψήφο τους «στην ουσία αφαιρούν από τη ΝΔ το δικαίωμα» να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου κόμματος. Και επανέλαβε τα περί φόβου και επικείμενης καταστροφής σε περίπτωση που το κόμμα του δεν αποκτήσει αυτό το «δικαίωμά» του.
Όσο για τον εαυτό του, ο άνθρωπος με τις πιο εντυπωσιακές κυβιστήσεις καιροσκοπικού χαρακτήρα στο βωμό του πρωθυπουργικού θώκου, δήλωσε με στόμφο: «Δεν ξοδεύτηκα στα παχιά λόγια, ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα». Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια που ζουν και βιώνουν εκατομμύρια Έλληνες λόγω της πλέον ταξικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών που ο ίδιος υιοθέτησε. Δεν αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες μπορούν και ξεχωρίζουν αυτή την αλήθεια από τα ψέματα που προσπαθεί να τούς πουλήσει τις τελευταίες ημέρες.
Ότι δηλαδή τελειώνουν τα μνημόνια και μπαίνουμε στην ανάπτυξη. Τα «δωράκια» ακόμα και την τελευταία στιγμή στους εργολάβους, τους μιντιάρχες και τους νταβατζήδες πάσης φύσεως είναι αυτό που θα σημαδέψει την υστεροφημία του, μαζί με τον εθνικισμό, το ρατσισμό και την ακροδεξιά ρητορική. Αυτή είναι η κληρονομιά του στη χώρα, στο κόμμα του και στους Έλληνες. Ας το αντιληφθεί και ας σταματήσει να κρατάει ομπρέλα για να μην βραχεί από την κοινή λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: