Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Συνασπίζονται οι ομοσπονδίες φορτηγών ΔΧ κατά του νομοσχεδίου

Σε κλίμα έντονης ανησυχίας, αλλά και προβληματισμού συναντήθηκαν, στα γραφεία της ΟΦΑΕ, τα προεδρεία όλων των ομοσπονδιών της Ελλάδας που εκπροσωπούν τις οδικές μεταφορές, σε συνέχεια της πορείας των συζητήσεων της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, γύρω από το κατατεθέν νομοσχέδιο του υπ. ΥΠΟΜΕΔΙ «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Υποδομών & Τηλεπικοινωνιών».
«Προς μεγάλη απογοήτευση όλων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «διαπιστώθηκε πως, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις ψεύτικες υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΥΜΕΔΙ, για την εκ των προτέρων συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ελέγχους που διενεργούνται από τα Μ.Κ.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες εισηγήσεις και προτάσεις όλων μας, τελικά κατέληξαν αυθαίρετα και μονομερώς στο κατατεθέν νομοσχέδιο, το οποίο κάθε άλλο παρά ικανοποιεί τις ανάγκες του κλάδου.
Βασικές ανάγκες για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του μεταφορικού μας έργου, όπως η εντατικοποίηση και η οργάνωση των ελέγχων για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς, ο ορθολογισμός των ισχυόντων διατάξεων περί συνυπευθυνότητας οδηγού, ιδιοκτήτη και υπεύθυνου φόρτωσης ενός φορτηγού, την εναρμόνιση της εθνικής μας νομοθεσίας με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 561/2006, που αφορά τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης των οδηγών, καθώς επίσης και την δυνατότητα της, επί τόπου καταβολής των προστίμων, που προκύπτουν από παραβάσεις, έτσι ώστε να ενισχυθούν τα δημόσια ταμεία, αλλά και για την ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και αλλοδαπών αυτοκινητιστών.

Δίκαια και εύλογα αιτήματα που δεν έχουν να κάνουν με την ευνοϊκή μεταχείρισή μας, αλλά με την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας μας. Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και τώρα να συζητήσει μαζί μας, να μας δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις για τους λόγους που λειτουργεί για εμάς, χωρίς εμάς.
Για τους λόγους που προτείνει εξαιρέσεις συγκεκριμένων περιπτώσεων από τον ΕΚ 561/2006. Γιατί όποτε συμφέρει είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και πρέπει να συμμορφωνόμαστε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ παράλληλα σε άλλες περιπτώσεις εξαιρούμαστε από αυτές και θεσπίζουμε δικούς μας κανόνες!».

www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: