Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ειναι ο Τραμπ προβλέψιμος;

Ο Τραμπ συνάντησε τους... άσπονδους φίλους του,
τους ηγέτες των Ρεπουμπλικανών
Μετά τη χθεσινή συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στο Καπιτώλιο συναντήσεις με τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.
Τα περισσότερα από τα στελέχη αυτά του ηγετικού πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων είχαν τηρήσει αποστάσεις από την προεκλογική του εκστρατεία, οπότε ο ίδιος, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία της επίσκεψης του στην αμερικανική πρωτεύουσα, θέλησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους με τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων.
Σε πολιτικό επίπεδο, οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν τον έλεγχο του Κογκρέσου, δηλαδή της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέλιξη που σηματοδοτεί ότι μερικές από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ θα βρουν πρόσφορο έδαφος για την ψήφισή τους από τα αναφερόμενα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ.
Τον Τραμπ συνόδευε ο αντιπρόεδρος του Μάικ Πενς, ενώ μετά τη συνάντησή του με τον Πολ Ράιαν, ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Όπως ξέρετε θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολογίας. Επίσης, θα διορθώσουμε τις παροχές της δημόσιας υγείας, ώστε να είναι καλύτερη, αλλά και περισσότερο προσβάσιμη».
Παράλληλα, διαφάνηκε ότι ο Ράιαν θέλει ν' αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Τραμπ, με την εκπρόσωπό του Ας Λι Στρονγκ να δηλώνει ότι ο ίδιος «είναι ενθουσιασμένος με τη δυναμική μιας ενωτικής κυβέρνησης των Ρεπουμπλικάνων, ενώ ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ».
Ο Τραμπ συναντήθηκε επίσης, για μία ώρα με τον Μιτς Μακόνελ, ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, δηλώνοντας μετά τη συνάντηση ότι συζήτησε με τον γερουσιαστή, τις προτεραιότητές της διακυβέρνησης του. Σε αυτές, συμπεριέλαβε τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης στα σύνορα των ΗΠΑ, την αναδιοργάνωση του συστήματος παροχής δημόσιας υγείας, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
.koutipandoras.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: